Citiraj:
Autor Bubba
To nisu frekvencije najsporijeg a definitivno ne ni najbrzeg P4, cak niti u specificnoj kombinaciji jezgre/soketa, a kamo li opcenito.
|
Citiraj:
Autor Old Iggy
I onda mene zoveš dedom, ccccc... 
|
Citiraj:
Autor 1v@n
Mislim da smo svi ovdje dovoljno stari/mladi da se sjećamo P4 EE na 3.73 GHz
|
A, jeste komplicirani... Pa valjda možete i sami nešto zaključiti iz konteksta?
Citiraj:
Autor stef
Rekao bih da je Trekkie mislio na P4 s 400Mhz FSB-om. Bilo što nakon 2.6GHz je praktički nenabavljivo.
|
Da, upravo ovo što si napisao. P4B je limitirana 845 čipsetom (kao i SD-RAMom) i nije kompatibilna sa jačim (800MHz FSB) Northwood i/ili Prescott procesorima. I da, svjestan sam Northwood-a od 3.00GHz kojeg je izuzetno teško (gotovo nemoguće) za pronaći pa stoga ovog svojeg od 2.6 vodim kao "gotovo najbrži".
Isto tako, zanimljivo da Asus-ov priručnik kaže da najbrži P4 koji radi na ovoj ploči nije onaj od 3.00GHz već 2.80. Da li je to zato što ovaj od 3 nije još izašao kad su pisali dokumentaciju ili postoji neki drugi razlog, nemam pojma. Ali bilo kako bilo, ovaj od 2.6 ima i više snage nego što mi je potrebno
Citiraj:
Autor stef
Početni je bio 1.3GHz.
|
Zapravo, početni je bio 1.4 - ne 1.3. Govorimo o Willamette jezgri, koja je karijeru počela u Socket 423 pakiranju. I takvo je izdanje imalo 1.3 model, ali kad su ga modernizirali na S478, najslabiji je postao 1.4. Barem tako tvrdi online baza podataka.