View Single Post
Staro 12.03.2022., 21:05   #6932
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
A kay fali Soyo-u, osim što nije Asus?
Pa, nije Asus ... to je valjda jasno Naime, P2B je jedina u toj seriji koju nemam. Imam P4B, P3B-F, pa bih volio sve to zaokružiti sa P2B da imam mini-kolekciju!

Ali i da ti velim iskreno, zna biti iritantna. Naime, Soyo ima neko polu-grafičko sučelje prilikom POST-a, gdje ti ispiše i pokaže SVE detalje instaliranog hardvera. Vjerojatno se da onesposobiti u BIOSu (ili možda flešati drugu verziju koja to nema?) ali radije bih preferirao neku "normalnu" Slot 1 matičnu poput P2B, koja ispiše Energy Star logo, BIOS i procesor, pa krene bootati OS.

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
I zakaj taj grozni Codegen, tocno se sjecam jeftine labave tipke za power sa slike, jezivo kuciste
Zato što je tako izgledala moja prva P4 konfa. Rekao sam da nije "Adison" ali sam malo lagao ... je!

Nažalost, kad smo uzeli P4 konfu dvije godine nakon svima poznatog PII Adisona više nije dolazio u "Adison" kućištima i imao je Codegen 6012. O ovoj mašini sam manje puta govorio ovdje na forumu, primarno zato što je više nemam iako je veliki broj dijelova preživio i dan-danas. Pa sam oko njih složio najsličniji setup kojeg sam mogao, a "rupe" popunio autentičnim hardverom iz 2001:

Matična - Asus P4B (originalno P4T)
CPU - Intel P4 1.4GHz, Socket 478 (originalno 1.4, Socket 423)
RAM - 128MB SD-RAM (originalno 2x 64MB RIMM)
GPU - Matrox Millennium G450 DualHead, AGP (original)
Zvuk - Creative SoundBlaster128 (original)
Ostalo - Hauppauge TV Tuner (original)
Hard - WD 40GB (originalno Maxtor 40GB, raspao se prije puno godina)
DVD - NEC DVD-ROM (original)
FDD - Teac Floppy (kao original)

P4T

P4B (ploča koja glumi P4T)

I ne, to nije ona P4B koju sam stavio u Adison tower ... ovo je druga P4B. Imam ih dvije, i moram priznati da je interesantno vidjeti P4B u ova dva izdanja, jednu sa najslabijim (1.4) a drugu sa najbržim (2.6) P4 procesorom i AGP grafama. Matrox G450 je jedva "izgurala" 1,800 bodova u 3DMark 2000, dok je druga P4B sa GF3 Ti200 isti setup dovršila sa 9,550 bodova...
  Reply With Quote