View Single Post
Staro 11.03.2022., 19:10   #536
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
gpu pod vodom cini finu razliku, no cpu nece nista osjetno biti, ali naravno nesto bolje hladi. Kaj se 420mm radijatora tice, ja ih ne bi uzimao. S tim si vrlo limitiran kako ih rasporediti, u koje kuciste staviti itd, tesko ces ikome prodat poslije, komplikacije kod upgrade ukoliko zelis opet si limitiran itd, a ne hlade oni nista bolje od 360mm ako uzmes neke 360mm debele radijatore kak spada...

Bjezi od tih corsair i slicnih brandova...
Imas u dojcland watercool de pa uzmi heatkiller cpu blok a imaju i dobar izbor tankova, pumpi, radijatora... Njihov HEATKILLER RAD 360-L BLACK radijator je top.

Osim toga imas aquacomputer de isto dobar izbor, kryos cpu blok je isto jedan od najboljih na trzistu, ali nemoj njihove radijatore uzeti, izgledaju mocno ali nisu se pokazali na testovima...

Kaj se crijeva tice, zbog fleksibilnosti i lakseg odrzavanja ukoliko treba dirat komponente, soft tubing bi bila moja preporuka, EK ZMT crijeva su podosta flexibilna i cvrsta, nema sanse da igdje ista pusti.

Kaj se tice ciscenja i odrzavanja, problema moze bit jedino ako sipas neku bezveze tekucinu i ove u bojama, no ako uzmes kvalitetnu prozirnu tekucinu, ne bi trebalo bit problema.

Kad slazes loop, uzmi u obzir da ti treba ventil za ispustit vodu, a kaj se odzracivanja tice, to je samo prvih dan dva i dovoljno je malo otpustit "cep" di tocis vodu da izbaci zrak i zatvoris nazad, treba tocno sekunda...