View Single Post
Staro 13.02.2006., 13:46   #15
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by sick_boy
Upravo tako, Bubba malo živi u prošlosti. x86 hardware podrška za 10-tku, te novije Solarise raste iz dana u dan i količina podržanog hardware-a već je usporediva s Linux-om. PC-i sa Solarisom već danas imaju barem jednako široku, ako ne i širu primjenu nego Linux driven PC-i. Brzina im je također, usporediva, ako ne i veća. Dodatna je prednost robusnost i stabilnost.
http://www.sun.com/bigadmin/hcl/data/sol/ ne izgleda bas uvjerljivo, a o sirini primjene Linuxa je bespredmetno govoriti, ocito nikada nisi posjetio Sourceforge.net ili instalirao Debian ili slicnu distribuciju. Kada smo vec kod Sourceforgeta, Solaris pisanih projekata ima 2189. Od njih 112531... I to pricamo samo o open sorceu, softveru koji je dostupan obicnom korisniku bez troska.

Citiraj:
Vjeruj mi, 10-tka je, što se x86 hardware-a, desktop primjene, nešto potpuno drugačije.
Ne vjerujem ti, jer mi nisi podastro niti jedan relevantan dokaz za to, a uz to sâm se sam uvjerio da nije tako bajno i divno kao sto ti pricas. HCL za Solaris broji 500njak komponenti. I ti to nazivas OSem siroke primjene? Ne budi smjesan, Solaris je za sada daleko od iskoristivog desktop OS-a.

Citiraj:
BTW, da se samo osvrnem na jedan od ranijih postova, IBM gura Linux. Pa, naravno, kad nema svoj desktop i small server OS (otkad mu je OS/2 neslavno propao).
AIX uredno radi u svakoj non PC workstationu. Za tajnice tu su ionako Windowsi. Low end serveri imaju *IBM-ov* Linux ili opet te nesretne Windowse...

OS/2 neslavno propao? Kada to? Slijedeci put kada budes dizao placu s bankomata, razmisli malo o glupostima koje pricas... Zacudio bi se kada bi prosetao po velikim sveucilistima i nekim firmama u Kanadi ili Americi koliko bi _novih_ OS/2 masina nasao.

Citiraj:
IMHO, vrijeme Solaris-a tek počinje...
Vrijeme Solarisa na x86 desktopu ce tek eventualno poceti. Ako.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline