Citiraj:
Autor coconut
Zašto da nabavim switch kada ima dovoljno portova za moje potrebe?
Gledam manual sa linka. To čudo je prastaro! Copyright 1999-2012. Dalje u tekstu kaže da se u njega može ubosti 3G usb stick. Podržava XP, Vistu i W7. Majko mila, iz koje ropotarnice su izvukli taj router?
|
switch je osnova svega, dapače kao firma biš trebao imati vlastitu infrastrukturu a telekomov router da je tek tamo da ti daje pristup netu. viđao sam previše puta da male firmice imaju sve preko telekom routera (čak i uz switch) i onda zamjena ili resetiranje isp routera sjebe cijelu mrežu (promijeni se dhcp server tj subnet, ponište se port forwardi i slično).
minimalna investicija, minimalna (!!!) bi ti trebao biti vlastiti gateway i gigabitni switch. govorimo o redu veličine 500kn.
drugo - danas više nije dovoljno reć "imam HT" ili "imam a1". nisi naveo kakvu liniju na HT-u imaš i na kakvu liniju od A1 prelaziš. je to dsl, je to coax, je to optika, ili 4g?
a1 na optici daje gpon router, na dsl-u daje neko smeće, na coaxu neznam dal je sad technicolor ili ubee još uvijek, na 4g je huawei.
štagod da daju, na tebi je da si osiguraš vlastitu mrežnu opremu, i onda štagod da daju samo utakneš to njihovo u to svoje i voziš dalje.