Inače, dobio sam danas jednu lijepu donaciju koja je dugo čekala, naprije zbog kolege a kasnije zbog mene. Riječ je o još jednom "Adisonu", ali ne - nije ono što mislite
Sam "Adison" je nažalost nepovratno izrezan. Dobro sam ga rastavio i pregledao, nadajući se da uz manje prepravke i možda malo varenja bude bilo moguće vratiti glavni okvir natrag u tvorničko stanje (svakako bih ostavio prozor, izgleda ludo!) Ali ne - nažalost previše je toga izrezano da bi se moglo jednostavno i jeftino obnoviti.
Međutim sad kad sam to rekao, unutra se nalazi ispravna Abit IS7 matična ploča, Radeon 9800 Pro i Audigy 2 ZS zvučna

Dok mi sama Abit ploča nije potrebna (iako znam da ima onih koji bi "ubili" za Abit), Zalman CPU cooler & Audigy 2 ZS si definitivno namjeravam ostaviti ... i staviti ih (ni manje ni više) u jedan od svojih Adisona, P4 konfu tako da zapravo budu ostali u istom kućištu
Radeon 9800 nažalost ne pokazuje ohrabrujuće znakove, baca artefakte pa se bojim da je dala svoje. Ali možda je proslijedim dalje ovdje na forumu (jedan forumaš je već izrazio zanimanje) pa ako ju je moguće popraviti zašto ne!
Sam tower budem svakako ostavio... Iako su šanse za restauraciju ravne nuli, još uvijek vrijedi "zlata" jer sam dobio rezervne dijelove. Gornji poklopac (panel), kao i jedna bočna stranica, od kojih su obje full originalne. A tu je vjerojatno i ono najbitnije - mali plastični nosač sa dvije posebno-dizajnirane LEDice i Reset tipkalom. Pa AKO naiđem na neki Adison kojem bude nedostajalo nešto od navedenog, dalo bi se složiti kompletan (i full ispravan) tower.
Također, budem svakako ostavio plastičnu masku iako je ova u potpunosti prebojana u crnu boju. Pa vas ovom prilikom molim da ako imate bilo kakvih ideja kako bi se mogla skinuti boja sa plastike, BEZ kemijskog oštećivanja iste da mi pomognete. Logični odgovor bi bio Nitro razrjeđivač ili aceton, ali nažalost obje kemikalije rastapaju plastiku i rade nepovratnu štetu tako da ovo ne dolazi u obzir.
A više slika budem uploadao sutra, ove dvije fotke gore su od kolege i stavio sam ih više kao ilustraciju