@keyser - lupio sam kxdriver, radi odlično za sada. Poanta price je, nasao sam stare DAW programe koji rade u w98 a interface mi je podržan tek od 2000. Tako da sam pokusao koristit asio4all sa SB Live!, ali sada se kx pojavi u Reaperu sto mi je plus, posto mi treba vremena da se snadjem za profesionalni interface za 98micu
Citiraj:
Autor medo
U ono vrijeme Creative nije mogao izbaciti bug-free hardware i stabilan driver da im je život ovisio o tome.
Pod DOS-om u doba 16 i Pro kartica je to još bilo OK. Win95/98 još nekako. Win2000/XP u doba Live! kartica - katastrofa. Nisi znao što dobivaš s novim driverima. Uglavnom bi nešto popravili, a nešto drugo strgali. Nakon Live! 5.1 sam potpuno odustao od Creative zvučnih kartica. Nikada više od tada.
Bilo je zanimljivo pratiti rasprave na kernel.org kako otkrivaju toplu vodu sa Creative zvučnim karticama. Creative Live chipovi su imali puno hardwareskih bugova koji su se (ne)uspješno ispravljali softwareski.
Creative mi se najviše zgadio zbog toga što su upropastili Aureal. Aureal Vortex je bila pristupačna 3D zvučna kartica godinama ispred svog vremena. Ono što je Direct3D bio za grafiku to je A3D bio za zvuk. Njihov A3D za pozicioniranje zvuka u prostoru je bio daleko ispred Creative-ovog EAX-a koji je zapravo bio drek (običan reverb).
Creative ih je vukao po sudovima za štogod su mogli samo da ih iscrpe. Aureal je na kraju dobio sudove ali ih je cijeli proces bankrotirao. Tko ih je onda kupio tako bankrotirane? Creative naravno! Mi smo ostali bez A3D-a i dobili smo ga nešto kasnije u obliku EAX2 i EAX3 na lošem hardwareu i lošem softwareu od Creativea 
|
Jasno, najgore je to sto kopati info oko hardwera za audio produkciju iz 90ih(w9x) je teži posao a za početak sam počeo koristiti Sb Live! i radi za sada, a latencija je odlična na w98(~10ms) a w98 je responzivan da je to za popizdit, mozda zato sto koristim samo dva programa i nikako za igre.
Uhvatio sam se čitat ovaj
link pa sam krenuo slinit za SB AWE i gledam koja je najbolja kombinacija u smislu s370 ploče sa ISA portom koja podržava tualatine i oc(ako može). Gledam najjaču konfiguraciju za w98/2000, a ova tema je gold mine.
(makar, gledam p2 konfe 100€ na njuški.. )