View Single Post
Staro 09.02.2022., 13:55   #526
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
To su cesti mitovi... Visinska razlika nema nikakve veze s "tezinom" pumpanja pumpi, koliko god imas "uzbrdice" u loop-u, toliko imas i "nizbrdice" pa se to ponistava.
Aludirao sam na prirodnu cirkulaciju rashladnog medija u kojoj se topli medij diže, ali sam bio sarkastičan jer bi svakako to bio zanemariv protok u odnosu na protok koji radi pumpa.
Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
Isto tako vruci zrak o kojem pricas, zrak koji izlazi iz radijatora je neznatno topliji od zraka koji ulazi, 1-2 stupnja. To ti je taj "vruci" zrak...
Ako je zrak topliji samo 1-2 stupnja, onda hladnjak stvarno loše radi ili je CPU u idle-u pa je ionako blizu sobne temperature. Toplina iz CPU-a se mora negdje disipirati, a to je u ovom slučaju zrak koji izlazi iz hladnjaka. Meni kad stavim ruku iza zračnog tower hladnjaka dok je CPU pod opterećenjem razlika definitivno nije 2 stupnja od sobne temperature, baš bi mogao izmjerit i vidjet točno. A hladnjak od vodenog je i dalje hladnjak kroz koji struji zrak te radi na identičan način osim što je medij voda/alkohol a ne bakreni heat pipe-ovi.
njuskalo je offline   Reply With Quote