View Single Post
Staro 08.02.2022., 14:17   #8470
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Zero Cool ZG Pregled postova
Uvijek se možemo naći na kavi i testirati fingerprint. Plaća onaj čiji je sporiji :-)

Ne može otključavanje raditi instantno kad mu speta previše suh prst, previše vlažan prst, pa nisi 100% pogodio senzor, pa moraš tapnuti ekran da ti pokaže lokaciju senzora...

Ovo da nisam imao S21 uopće ne želim komentirati...

Pa iskreno meni nije jasno zašto mijenjaju dobru i provjerenu tehnologiju sa nečim što nije tako dobro, a sigurnost je jednaka... Naviknuo sam se na xiaomi i huawei fingerprint i teško mi je prihvatiti samsungov (pogotovo kad uzmem u obzir cijenu uređaja)

Naravno da savršen ne postoji. O iPhoneu nemam pojma jer ga nisam nikad imao i ne mogu suditi. I slažem se treba odabrati onaj mobitel čije mane ti najmanje smetaju. Meni očito Samsung nikako ne odgovara (to govorim nakon S4, A40, A32, S21).

Ovo što si napisao nije u potpunosti točno, ali idemo po redu.
Meni je Huawei OS odličan i nemam nikavih problema s njim, jedna od naboljih funkcija mi je automatsko ponavljanje poziva dok se druga strana ne javi (super stvar kad zoveš doktora za klince :-))

Baš je Samsung, ako se ne varam i na S10 seriji, imao problema sa lakim hackiranjem fingerprinta. Mogao si ga otključati doslovno sa nekom folijom.
Optički senzori na današnjim mobitelima nisu lošiji od ultrasoničnih, jer se večinom ne koriste klasični optički (barem u flagshipovima), već optički OLED.

https://www.androidauthority.com/how...s-work-670934/

Ja volim imati DAC na mobitelu i ne razmišljati previše o slušalicama :-)

Za mene je ovo EOD.
Jedan ispravak, ne postoje nikakvi "optički OLED" senzori već samo optički, i nisu ništa drugo nego obična kamerica od 1, 2MP ili u novije vrijeme 4MP (AFAIK) koja radi normalnu sliku i tako "analizira" otisak prsta... Ultrasonični je već druga priča, 1000x je sigurniji i ima potpuno drugačiji princip rada, upravo zato ga i nećeš naći na mid range mobitelima već samo na flagship seriji. Je, S10 je imao problema na početku i sa brzinom i sigurnošću, imam S10 od prvog dana predstavljanja pa znam točno što je bilo. No već nakon 2 updatea to je bila druga pjesma, više ne smetaju ni mokri ni suhi prsti ni kut niti zahtjeva potpunu preciznost kad stavljas prst nad senzor. Ovo pričam za S10 koji je prva generacija i prva ozbiljnija implementacija takvog senzora... Kao što rekoh, caka je u tome da ga treba znati pravilno postaviti...