Citiraj:
Autor D00D
Vec dugo pricam kak moram pokazati svoje retro masine i nikako da to napravim. Evo napokon.
Pentium 120
16MB RAM
SB32
19" Samsung
Opticki drive i HDD ladica su modernije komponente koje nazalost narusavaju autenticnost ali olaksavaju prebacivanje fileova (stari CD drive ne cita CD-RW).
|
Lijepa mašina, ali vrišti "želim Voodoo!!" Uz malo više RAMa i 3dfx, imao bi lijepu i autentičnu konfu iz 1996-1997 godine
Citiraj:
Autor D00D
Joystick thx to Trekkie
|
A gdje ti je kutija, da i nju poslikaš?!

Nema frke, drago mi je da je otišlo u dobre ruke!
Citiraj:
Autor D00D
Pokraj njega je jedan 'moderniji' Athlon X2 250. Tu je za skidanje svega sto mi treba za gore navedeni P120. Oba kompa su spojena na isti monitor preko VGA switcha pa je jedan klik dovoljan da na ekranu vidim Win7.
VGA switch thx to Alien
|
Razmišljao sam o switchu i osobno, još kad mi je Alien jednom prilikom pričao o svojem planu, ali sam na kraju ipak odustao. CRT mi nekako najbolje "leži" za retro platforme, onaj flicker na 85Hz ima neki svoj šarm kojeg ni jedan LCD ne može nadoknaditi, a neki modovi su i u potpunosti nekompatibilni/nedostupni, pa dobijem "Frequency Out of Range". Kao rezultat, imam tri monitora na stolu ... mali 15" LG StudioWorks CRT (57M) za retro gaming, veliki 16:9 Philips-ov TV od 94cm za glavni komp i manji 19" 16:9 Samsung LED monitor na pomoćnom kompu (Q6600)
Citiraj:
Autor D00D
VCR (placeholder dok ne nabavim NES ili nesto)
|
Ako mene pitaš, VHS Video Rekorder uvijek dobro dođe... Iako bih ti toplo preporučio da si nabaviš nešto bolje, jer ovi Philipsovi "Turbo Drive" modeli nisu baš na glasu po pouzdanosti. Koriste neobičan, pomalo bizaran prijenos mehanike kroz dva mala zupčanika koja (gle čuda) UVIJEK pucaju na istome mjestu ... a kad se to dogodi, cijeli uređaj prestaje raditi. Da mi je najmanje 10-ak kuna za svaki Philips i Grundig serije "Vivance" (isti mehanizam) kojeg sam popravio, imao bi love na bacanje!