View Single Post
Staro 29.01.2022., 15:34   #1
Toshiba
Registered User

Datum registracije: Jan 2022
Toshiba Satellite L50-B laptop, problem s hard diskom

Pozdrav,
laptop je stari, Toshiba satellite L50-B, 4 GB memorije, HD 1 TB, procesor intelov i3. Na njemu je bio instaliran Win7. Klinac gledao neku seriju i zaspao (ležao na krevetu, laptop držao na seb), laptop pao, otišao lid koji je nakon toga zaljepljen i nekako drži. Win radio sporo ili nikako, smrzavao se. Pokušao sam ponovo instalirati Win 7, i to nekoliko različitih instalacija, ali ne uspijevam.
Bootao instalaciju preko USB, Rufusom, sve ok, instalacije ide, odradi skoro sve do pred kraj, i kad dođe zadnji dio: "Starting Windows" - tu se smrzne. Probao sam ponoviti instalaciju barem 5-6 puta sa nekoliko različitih instalacija, ali uvijek isti rezultat. Mislim da je HD dobio po ušima, i da vjerojatno ima neki bad sector. Postoji li neki programčić koji bi mogao zbootati na USB i pomoću njega provjeriti o čemu je riječ i da li je riječ o bad sectorima. Ponavljam, nemam windowse "gore", mogu li samo nekim programom bez instalacije, jer to ne mogu napraviti, riješiti problem ili bar utvrditi kakvo je stanje i šta dalje.
Hvala
Toshiba je offline   Reply With Quote