Citiraj:
Autor Lewis
To guljenje mozes sredit tj. zustavit da se ne siri tako da prelakiras bezbojnim lakom (u par slojeva) to sve tak da nemoze ulazii prljavstina/voda ispod boje.
|
Probat cu. Imas preporuku za lak i gdje ga kupiti?
Citiraj:
Autor Mar
@murina nema ti tu neke mudrolije.
Ako imaš lufta, možda ti je bushing (taj narančasti prsten unutar tijela shocka dobio lift) ali to lako promjeniš za par desetaka kuna.
Te dvodijelne piksne su ok samo ti prilagođavaju shock otvoru na rami.
Stegni na kakvih 12-15nm i koristi thread locker na navoju da ti se ne odvidaje ili ako imaš obični vijak s maticom stavi maticu s najlonskim osiguračem da se ne odvidaje.
Gornje piksne lako izbiješ ili samo uguraj odgovarajući imbus ili odvijač do pola i "slomi" da izađu ako trebaš očistiti ili skinuti to.
Pošto već imaš teflonske bushinge, nema potrebe ništa podmazivati jer ti samo navlači prljavštinu.
|
Nema lufta u bushingu, onda ću ih skinuti i očistiti od masti. Moguće da je bilo minimalno zategnuto pa je udarac kod pada izbacio iz neke "ravnoteže"

Znači piksne su, ne puškice

Dodatno pitanje: Koji moment ključ kupiti?
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Murina, znam da voliš ghetto rješenja, bar privremeno. Problem koji imaš je najviše izražen kod single pivot bajkova, pogotovo kad ti IFP u shocku dobije lufta (treba servis).
Uzmi izolirku, namotaj na izvađene pikse 3-4 namotaja na mjesto koje ide u bushing od shocka. Ak je predebelo, skini četvrtinu namotaja i probaj ponovo, tako sve dok ne nađeš odgovarajući promjer, a da ti se traka ne izvuče.
Pravo rješenje je novi bushing u shocku, a najvjerojatnije i nove pikse, ali se i s ghettom može voziti, tak sam dvije sezone krpao svog harota 
|
Mislim da nema baš mjesta za izolirku ali probat ću možda se varam. Hm jesu pikse ili piksne?