View Single Post
Staro 23.01.2022., 19:38   #28
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
Neka plin ide u nebesa
Ide i struja
Mene samo zanima kombinacija i dal postoji kakva usteda na kraju krajeva

2600m3 plina utrosim na godinu

A ako je na kraju koliko uzmes plina dolje toliko dodas struje gore
Onda mi nista ne znaci investicija od 45/65k kn

Ili pa ici prema solarnom grijanju vode + 5kwh solarni sistem struje (ne zanima me striktno prodaja hepu, nego opet… cim manje smanjit kasnije troskove tj račune)
Ako ce to poživjet 20g vijek rada i taman pred penziju sve pokrepat
Čuj, svaki sustav centralnog je za sebe. Kod mene, ovako čisto subjektivno, jer mi atmo bojler nije prvu zimu preživio, rekao bi 30%.
Ovo što je Visage rekao, neznam kako je to moguće.
Prošle godine sam držao polaz na 55c, ove godine na 75.
Vic je da ako podesiš polaz recimo ovih 55, onda bojler uvijek lovi tih 55 u polazu.
Ako je na 75c, što je maximalna vrijednost bez ulaska u servisni meni, onda tek termostat upravlja.
Kad je na max, i upravlja termostat, onda on vrti polaz koliko procijeni da mu treba za postizanje temperature, tipa u prijelaznom grijanju sam ga uredno lovio da gasi na 38c polaz za 22c u dnevnom.
Istina, nema kondezacije nakon 55-60c pa onda nema ni neka velike uštede kad polaz pređe te temperature.
Kod mene su radijatori debelo poddimenzionirani, jednocijevni sustav, dakle loše.
Radi mi na način da ganja max polaz dok ne postigne zadanu temp u sobi, poslije dogrijava prema termostatu.
Koliko sam atmo bojler pratio, bilo bi 1500kn mjesec račun samo za grijanje.
Opet ponavljam, po toj procjeni je brzo završio karijeru.
Kondenz nije prešao preko 750kn za grijanje u najhladnijim mjesecima.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote