View Single Post
Staro 17.01.2022., 13:34   #29
Tirion
Registered User

Datum registracije: Oct 2021
Električar koji mi je inače radio instalaciju u kući je tragedija, vanjsku reflektor lampu na balkonu je tako spojio da kad bi upalio svjetlo izbacila bi glavna fidovka od cijele etaže.

Ovaj je pokušavao detektirati kvar, gledao, otvarao razvodne kutije u zidu, vukao žice, otvarao razvodni ormar s osiguračima da nije tamo nešto u prekidu...kaže sve ok, lampa je neispravna. Kupite novu.

Nije mu ni na kraj pameti bilo provjeriti spoj gore na lampi. Kad je došao jedan drugi u roku 5 sekundi je vidio da su neke dvije žice obrnuto spojene. Spojio kako treba i gle čuda lampa radi, fidovka ne izbacuje!

Toliko o tome i fušerima. A sad da vas preduhitrim prije nego me netko pita "a gdje si našao takvoga?" Odgovor slijedi: došao mi stari u Mar-Mir na Ferenščici gdje valjda svi električari Zagreba i okolice nabavljaju materijal i pitao dečke tamo koji rade imate li mi koga za preporučiti, da je dobar, mlađi po mogućnosti i da zna posao...i eto preporuke.

Više od toga u datom trenutku nije se moglo napraviti. I onda imaš popravljati za fušerima njihove greške i neznanje. Ali ovo je klasična hrvatska priča u svemu, nije li?
Tirion je offline   Reply With Quote