View Single Post
Staro 17.01.2022., 06:46   #275
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021

Natjerao se da odradim Hacker broj 55,
makar sam kontemplirao da se to možda ostavi za neku sljedeću božićnu sezonu (jer je to isto iz prosinca 99.),
no bolje ovako, nemremo čekat više a godine idu, loool.

Što reći, iako ima prilično nezanimljivu naslovnicu koja samim nabrajanjem igara je vrlo simplificirana i time odskače,
svakako je to veoma jak broj zbog recenzije najisčekivanijih igara 1999. naravno Quakea 3 i Unreal Tournamenta, te hrpom drugih recenzija
zbog kojih je i helpline izbačen.
Sam Quake 3 se već vrtio još na ljeto 99, jer su objavili demo s onom prvom mapom "u svemiru",
tako da se dalo vidjet već tada kakva će bit igra, bazično se i nije puno promijenio gameplay u odnosu na taj demo, moguće da su neka oružja samo dodali.
Osobno sam u to doba više igrao Unreal, jer mi se svidio "assault" mod sa onim misijama, nego klasični deathmatch iliti što će reć u igraonici nije bilo ekipe za DM heh.
Same igra zapravo i nisu bile toliko remek djelo(daleko od toga) nego su očito služile kao tech demo za prodavanje enginea, pri čemu je Quake 3 engine izvukao bolje performanse i izgled.

Uz ova dva povijesna giganta, ima još dosta dobrih recenzija i igara od kojih se posebno ističe Half Life Opposing Force koji je definitivno jedan od najboljih i najdražih expansion packova ikad.
Sim Theme Park sam igrao recimo na playstationu koju godinu kasnije, kad je tamo izdan kao "Theme Park World" (i što je zanimljivo, kasnije reizdan čak i na ps2) i to pamtim kao najzarazniju i najzanimljviju igru ikad, no samo kroz par dana, jer se brzo ta zaraznost i ispuše koliko i počne, kad se vidi da noviji parkovi ne donose nešto previše različito.

Svojevrsni tehnički kuriozitet vezan uz ovaj broj je da, sad neznam jel to bilo na svim izdanjima, samo nekima, ili samo mojem broju,
su na par uvodnih stranica, tipa najave "Vampire The Masquerade",
CMYK boje pošemerene, točnije magenta i cyan, tako da sam
nakon sat i nešto mozganja i igranja s postavkama to popravio u photoshopu, te je sad sve skoro pa savršeno, dobili smo znači bolje nego kak je u stvarnosti :-D

Ovo je ujedno i posljednji broj sa takvom koncepcijom fontova po naslovnici, već na sljedećem 13. "Horned Reaper" broju se vidi da su male vizualne promjene uveli, a i u sadržaju unutra, posebno po lifestyle kategorijama.

https://www.sendspace.com/file/vy2ia8
Miki9 je offline   Reply With Quote