Nemam odgovarajuće alate za otvaranje utičnica i ne želim baš dirati po tome je ne znam to raditi da nešto dodatno ne sjebem, no sad sam laptopom ispitivao i ovo je do čega sam došao:
- od 7 utičnica u kući sve rade na 100 mbit linku osim jedne koja radi kako treba na gigabitnom linku. Tako je bilo od početka, na toj mi je Omada access point uštekan.
- treba napomenuti da su na dvije utičnice spojeni max tv-i koji idu iz patch panela direktno na router, kad sam ištekao kabel iz patch panela i spojio laptop direktno na router gdje inače idu ti max tv-i uredno je odmah proradio 1 gbit link
- spajao sam laptop direktno na switch i odmah je 1 gbit link proradio...probavao sam i ostale slobodne portove na switchu, sve najnormalnije radi.
Nemam nekog razloga sumnjati da mi čovjek koji je spajao patch panel nije to dobro napravio, no s utičnicama je bilo problema po kući od prvog dana. Meni sve smrdi da se o tome radi.
Slušam mišljenja, savjete što bi sad bilo najbolje napraviti. Promijeniti tih 6 utičnica, staviti nove i zakrimpati kako Bog zapovijeda? Utičnice su mi TEM, ne znam kakve su te, ima li tko kakvih iskustava koje su pouzdane i kvalitetne? Schneider, Vimar, Gewiss...? Staviti one tool-less ili kakve već..?