Citiraj:
Autor 1v@n
Bome da, trkeljanje par excellence
Majstor razjašnjavanja izjednači privatno prijenosno računalo spremljeno u torbi ispod stola, s privatnim stolnim računalima koja se KORISTE za vrijeme radnog vremena u radnom prostoru.
Svaka čast…
|
Da, i onda je majstor opovrgavanja naveo toliko argumenata koji dokazuju da su navedene činjenice gluposti da se ne stigne pročitati koliko teksta ima.
Dakle, da skrenem pažnju jer vidim da se moramo vratiti na osnove, nepoznavanje zakona ne oslobađa nikoga od kaznene i prekršajne odgovornosti. To znači da nećete moći sucu trubiti da niste znali da se privatno računalo u poslovnom prostoru smije pregledati jer scene tipa "Gospod sudac, ja ne znala da se u vaši država ne smjela opljačkati banka..." postoje samo u komedijama.
Tumačenje zakona, ponavljam, ne provodi se po sistemu ovako mi se sviđa-ovako mi se ne sviđa.
Nedavno sam naletio na primjer gdje je djelatnica jednog frizerskog salona s vlastitog mobitela puštala pjesme, više za sebe nego za ostale mušterije, i to u trenutku kada je banuo inspektor koji provjerava javnu reprodukciju glazbe i plaćanje nameta ZAMP-u. I frizerski salon popuši kaznu zbog privatnog mobitela i puštanja glazbe. I to vam se isto ne sviđa? Hoćete li i za taj zakon tvrditi NE MOŽE? (Vojko V.)