View Single Post
Staro 12.01.2022., 07:53   #719
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
@ Pentel33 i fanATIk

Neću opet citirat vaše postove jer samo zatrpavam ovaj thread.

Dakle, uhvatili ste se nečeg što ne piše u zakonu, a za što ja tvrdim isto da ne piše - to je da u zakonu nije navedena razlika između privatnog i poslovnog računala unutar poslovnog prostora. Onda ste se uhvatili PDF-a odvjetničkog ureda koji tvrdi da privatno računalo mora biti spojeno u mrežu. Da, mora biti spojeno u mrežu da bi poslovni subjekt bio kažnjen, ali to ne sprječava inspektora da pregleda legalnost softvera na tom računalu i da kaznu dobije vlasnik tog privatnog računala.

Ja ovdje stavim zakon, citiram članak zakona, rastumačim vam zašto inspektor ima pravo tumačiti zakon onako kako ga tumači, nađem vam PDF odvjetničkog ureda koji navodi da i privatno računalo može biti pregledano i onda ja nemam argumente i problem je u mojoj glavi.

Već vidim kako Zoran Milanović čita ovaj thread, pljesne se rukom po čelu i kaže: "U pič.. materinu, kako se nisam sjetio ekipe s PCE foruma za Vrhovni sud."
Vrhovni sud: "Dame i gospodo, počnite tražiti drugi posao, pogledajte što piše ekipa s PCE foruma."
Ustavni sud: "Dame i gospodo, moramo zasukati rukave i postati još bolji stručnjaci, imamo konkurenciju na PCE forumu."

Sve pravni stručnjak do stručnjaka u ovom threadu.

Da ja opet malo natrkeljam u smjeru razjašnjavanja stvari.
Ustavni sud je pravno tijelo koje ocjenjuje krši li ili ograničava neki doneseni zakon temeljna prava i slobode pojedinca koje su zagarantirane ustavom RH. Dakle, postoji pravno tijelo čiji pravni stručnjaci mogu opovrgnuti zakon koji su donijeli neki drugi pravni stručnjaci. Pa pitate li se je li tumačenje zakona moguće uvijek na jednak način - odgovor valjda iz onoga što ste čuli na radiju, TV-u ili pročitali i sami znate - NE jer Ustavni sud može donijeti odluku da određeni zakon nije u skladu s ustavom RH. Zato stalno i spominjem inspekcijsku praksu i sudsku praksu. To što se vama tumačenje zakona ne sviđa, nije moj problem i prestanite me vrijeđati jer ispadate glupi ko ... da ne velim što. Za žalbe imate državna tijela i obratite se njima. Ako i dalje ne vjerujete da je takvo tumačenje zakona moguće, imate web stranicu odvjetničkog ureda koji se bavi tom problematikom pa izvolite nazvati gospođu i pitati ju sve što vas zanima.
Ako odvjetnički ured smatra da je za izbjegavanje kazne pravnog subjekta dovoljno da privatno računalo ne bude spojeno u mrežu, onda će to i navesti. I gle čuda, to nije nigdje spomenuto u zakonu. Kako to, kako to? (Vojko V.)
I onda opet mene yebete u zdrav mozak da garderoba nije spomenuta u zakonu. Nije, kao što ni spoj privatnog računala u mrežu u poslovnom prostoru nije spomenut, ali je argument kod žalbe koji niti jedan sudac neće zanemariti i svaki odvjetnik koji će malo razmisliti će vam to i potvrditi.

@Pentel33
Nabroji mi molim te koliko si ti argumenata postavio u svojim threadovima.
Nema...
Ne piše...
"Smiju da, ali u tvojoj glavi ..."
Stvarno sve vrli argument do argumenta.
Ja sam eto, da nađem neki argument, potplatio i odvjetnički ured da to uvrsti u PDF iz 2017. godine, vratio se vremeplovom unatrag da bi kolega stavio post 12.08.2011. u 22:53 (http://forum.pcekspert.com/showpost....4&postcount=66) i potplatio Ivu Strojnicu da i on izjavi da je pregled privatnog računala moguć. Imam novca i vremena na bacanje (naravno, kad imam i vremeplov).

@fanATIk
Ja se pokušavam staviti u tvoju glavu i ne stanem unutra, premala ti je glava. Opet ti ponavljam, tumačenje zakona ne ide po sistemu da li ti se nešto ne sviđa i takvo tumačenje zakona nije u suprotnosti sa samim zakonom zato jer se tebi to ne sviđa. Hoćeš li ti to prihvatiti ili ne, BMK i molim te da prestaneš vrijeđati jer jedina nerazumna osoba ispadaš ti.

Evo opet jedna imaginarna situacija:
Pero otvori grafički studio "Pero Ždero" i zaposli 5 djelatnika. Pero ima prijenosno računalo, djelatnici 5 stolnih računala. Ta stolna računala nakrcana su piratskim programima do balčaka i fino vrte plakate, knjige, postere, posjetnice i sva ostala čuda. Jednog dana bane zločesti inspektor i kaže da je došao u provjeru legalnosti računalnih programa. Svi djelatnici brzo zatvore sve programe, upale CS GO i stave slušalice na uši. Pero objasni inspektoru da je samo njegovo prijenosno računalo zapravo poslovno, a da su stolna računala privatna računala i da dečki samo igraju CS GO, ne rade ništa poslovno s tim računalima. I jadan zločesti inspektor samo pregleda prijenosno računalo dok je sa suzom u oku gledao kako dečki igraju CS GO. Onda je inspektor zajahao metlu i odletio prema strašnom dvorcu da preda izvještaj kako je u grafičkom studiju "Pero Ždero" prisutno samo jedno poslovno računalo koje ima sve legalne programe, a privatna računala nije smio pregledati jer su Pentel33 i fanATIk rekli da se privatna računala u poslovnom prostoru ne smiju pregledavati...

Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 12.01.2022. u 08:20.
Sinac je offline