View Single Post
Staro 11.01.2022., 19:44   #714
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Carolija je sto te ja i ostatak foruma svaki mjesec hranimo i oblacimo; ti nam zahvalno seres u usta (sto ti je u opisu radnog mjesta ocito, barem kad na posao dodjes pa zapravo nekada nesto koju minutu i radis), ali si uz to i toliko besprizoran da to radis tokom radnog vremena i uopce nemas problem s time. Ti si moj idol! Volim te!
]
Nevjerojatno, spomenem da ne uspiješ niti jedan post napisati bez uvreda i ti to još potvrdiš. Ne znam imaš li probleme ili frustracije u privatnom životu pa ih sad pretačeš ovdje na forum, ali daj shvati da sad polako počinješ sam sebe sramotiti ovdje. BTW, radim trenutno sam u ustanovi koja bi po propisu prema broju računala trebala imati 3 informatičara. I to za plaću koju ima skladištar u nekoj informatičkoj firmi. Pa ti i dalje samo seri.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Na mobu sam bio, šta se odmah na zadnje noge propinješ. Nisam sve pročitao tad. No sad sam na kompu.

Ko što ti je Iv@n quotao, budem i ja:

Dakle ugašeni laptop u torbi ispod stola koji nije spojen na mrežu se nikako ne uklapa u gore navedeno.
I opet dolazimo do inspekcijske prakse.

Ti tvrdiš da ako je nešto "inspekcijska praksa", to isto može biti iznad zakona? Svjestan si da inspekcijska praksa nije upisana u kamen? Zašto bi inspekcijska praksa bila iznad zakona?

Jesi svjestan da ako ja tako postavim pitanje pravniku/odvjetniku/sucu automatski prejudiciram odgovor koji ide tebi u korist? A sve na osnovu toga da je to praksa, i pošto je praksa, automatski je sve dopušteno i iznad zakona. Nebi li zakon trebao bit prvi? Jel dopuštaš mogućnost da inspektori koji tak rade svjesno/nesvjesno krše zakon?
Mi smo cijelo vrijeme citirali članak zakona u kojem su opisane djelatnosti inspekcije i iz kojeg se vidi da se odnosi na imovinu firme. Ti tvrdiš da je to nebitno i da je inspekcijska praksa iznad toga.
Dakle, inspekcijska praksa je iznad zakona. Čemu zakon onda uopće?
Stari moj, ti si omašio ceo fudbal, kao i još nekolicina vas.
Idemo ispočetka.
Prvo, ja nisam odredio zakone niti opravdavam što inspektor ima pravo pregledati privatni laptop unutar poslovnog prostora. Ja sam samo skrenuo pozornost da inspektor ima zakonsko pravo to napraviti. Onda ste vas par počeli drvljem i kamenjem na mene na što sam argumentirano probao dovesti vas do takvog saznanja. Niti ja nisam znao što se sve krije iza takvog postupka inspektora dok nisam sam bacio pogled u meni dostupne službene dokumente.
Drugo, ja ne određujem što i kako će raditi inspektor, ja sam skrenuo pozornost koje je tumačenje zakona. To što vas nekolicina ne želi prihvatiti takvo tumačenje, to nije moja krivica.
Treće, pokušavam vam argumentima dokazati da bez obzira na to što ugašeni laptop u torbi ispod stola koji nije spojen na mrežu i dalje potpada pod računalo koje se nalazi unutar poslovnog prostora. Ono što je pravo svakog vlasnika poslovnog prostora je to da inzistira da se u inspekcijskom zapisniku ta činjenica i navede. Bez te napomene ispast ćete dvorska luda pred sucem u slučaju bilo kakve žalbe jer, kako sam spomenuo, sud se radije priklanja inspekcijskom zapisniku nego da vjeruje na vaše "majke mi...".
Četvrto, inspekcijska i sudačka praksa nisu iznad zakon, to cijelo vrijeme i spominjem jer si se ti, kao i vas par, upustio u svojevoljno tumačenje zakona. A istodobno tvrdim da tumačenje zakona ne ide po sistemu sviđa mi se-ne sviđa mi se ili htio bih-ne bih htio već ide onako kako inspektor tumači - nema razlike između privatnog i poslovnog računala unutar poslovnog prostora.
Peto, ako nekom odvjetniku/pravniku/sucu postaviš pitanje koje nije iz njegove uže domene, onda valjda očekuješ od dotične osobe da se ipak malo uputi u problematiku. Ako mu ne daš do znanja koja je osnovna premisa i kakva je inspekcijska praksa, ta osoba će te dovesti u itekakvu zabludu ako bubne odgovor koji joj prvi padne na pamet. Eto ti primjer da je netko navodio zakonske članke o privatnom vlasništvu ne znajući da jedan zakon nadjačava drugi pa svi pokorno cariniku na granici otvaramo prtljažnik privatnog vozila i pokazujemo što imamo u privatnoj torbi od privatnih stvari ako to carinik zatraži.
Šesto, opet ponavljam, s onim "uvid u poslovanje pravnog subjekta" opet se upuštate u tumačenje zakona i to na krivi način jer inspekcijski nadzor legalnosti softvera nije isto što i financijski/porezni nadzor da inspektoru treba uvid u poslovanje. Inspekcijski nadzor je provjera kršenja zakona o autorskom pravu i zakona o žigu (ovisno o tome što je nađeno inspekcijskim nadzorom) i molim vas da prestanete s nabrajanjem svega živog i neživog što smatrate da ide u vašu korist.
Imate broj onog odvjetničkog ureda, nije sama odvjetnica bez veze navela da privatno računalo potpada pod inspekcijski nadzor, a to da li ćete se vi natezati s inspektorom oko toga je li prijenosno računalo spojeno bežičnom mrežom ili ne, to je isključivo vaš izbor.
Dakle, ponavljam, sjašite s mene, ja sam napomenuo što i kako ide stvar s inspekcijskim nadzorom legalnosti softvera, za daljnje žalbe imate državna tijela, za daljnje informacije imate odvjetnički ured koji se razumije u problematiku.
Sinac je offline