View Single Post
Staro 11.01.2022., 18:01   #713
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Od cijelog napisanog posta ti si vidio samo taj dio? Ne znam čemu uopće ovo prepucavanje ako si nisi dao truda pročitati onaj dio koji tvrdi odvjetnički ured.
Na mobu sam bio, šta se odmah na zadnje noge propinješ. Nisam sve pročitao tad. No sad sam na kompu.

Ko što ti je Iv@n quotao, budem i ja:
Citiraj:
No ako, primjerice, zaposlenik dolazi na posao sa svojim prijenosnim računalom, spaja se na mrežu poslodavca i bilo koji dio posla obavlja koristeći osobno računalo, radi se o računalu koje je spojeno u poslovnu mrežu i eventualna kontrola ga neće razlikovati od "poslovnih" računala. Dovoljno je da je na to računalo instaliran program za koji zaposlenik nije udovoljio zahtjevima ugovora s krajnjim korisnikom da bi tijelo nadležno za kontrolu moglo zaključiti da se u određenoj pravnoj osobi koristi nelegalni program.
Dakle ugašeni laptop u torbi ispod stola koji nije spojen na mrežu se nikako ne uklapa u gore navedeno.
I opet dolazimo do inspekcijske prakse.
Citiraj:
Dakle, osnovna premisa inspekcijskog nadzora je da privatno računalo u poslovnom prostoru potpada pod inspekcijski nadzor
Ti tvrdiš da ako je nešto "inspekcijska praksa", to isto može biti iznad zakona? Svjestan si da inspekcijska praksa nije upisana u kamen? Zašto bi inspekcijska praksa bila iznad zakona?

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova

Dakle, osnovna premisa inspekcijskog nadzora je da privatno računalo u poslovnom prostoru potpada pod inspekcijski nadzor i ako to prešutite odvjetniku kojem postavljate pitanja i ako to nije pravno područje u koje se razumije, onda će vam napričati hrpu gluposti i smijat ćete se meni.
Jesi svjestan da ako ja tako postavim pitanje pravniku/odvjetniku/sucu automatski prejudiciram odgovor koji ide tebi u korist? A sve na osnovu toga da je to praksa, i pošto je praksa, automatski je sve dopušteno i iznad zakona. Nebi li zakon trebao bit prvi? Jel dopuštaš mogućnost da inspektori koji tak rade svjesno/nesvjesno krše zakon?
Mi smo cijelo vrijeme citirali članak zakona u kojem su opisane djelatnosti inspekcije i iz kojeg se vidi da se odnosi na imovinu firme. Ti tvrdiš da je to nebitno i da je inspekcijska praksa iznad toga.
Dakle, inspekcijska praksa je iznad zakona. Čemu zakon onda uopće?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F