Citiraj:
Autor Sinac
Od cijelog napisanog posta ti si vidio samo taj dio? Ne znam čemu uopće ovo prepucavanje ako si nisi dao truda pročitati onaj dio koji tvrdi odvjetnički ured.
|
Na mobu sam bio, šta se odmah na zadnje noge propinješ. Nisam sve pročitao tad. No sad sam na kompu.
Ko što ti je Iv@n quotao, budem i ja:
Citiraj:
|
No ako, primjerice, zaposlenik dolazi na posao sa svojim prijenosnim računalom, spaja se na mrežu poslodavca i bilo koji dio posla obavlja koristeći osobno računalo, radi se o računalu koje je spojeno u poslovnu mrežu i eventualna kontrola ga neće razlikovati od "poslovnih" računala. Dovoljno je da je na to računalo instaliran program za koji zaposlenik nije udovoljio zahtjevima ugovora s krajnjim korisnikom da bi tijelo nadležno za kontrolu moglo zaključiti da se u određenoj pravnoj osobi koristi nelegalni program.
|
Dakle ugašeni laptop u torbi ispod stola koji nije spojen na mrežu se nikako ne uklapa u gore navedeno.
I opet dolazimo do inspekcijske prakse.
Citiraj:
|
Dakle, osnovna premisa inspekcijskog nadzora je da privatno računalo u poslovnom prostoru potpada pod inspekcijski nadzor
|
Ti tvrdiš da ako je nešto "inspekcijska praksa", to isto može biti iznad zakona? Svjestan si da inspekcijska praksa nije upisana u kamen? Zašto bi inspekcijska praksa bila iznad zakona?
Citiraj:
Autor Sinac
Dakle, osnovna premisa inspekcijskog nadzora je da privatno računalo u poslovnom prostoru potpada pod inspekcijski nadzor i ako to prešutite odvjetniku kojem postavljate pitanja i ako to nije pravno područje u koje se razumije, onda će vam napričati hrpu gluposti i smijat ćete se meni.
|
Jesi svjestan da ako ja tako postavim pitanje pravniku/odvjetniku/sucu automatski prejudiciram odgovor koji ide tebi u korist? A sve na osnovu toga da je to praksa, i pošto je praksa, automatski je sve dopušteno i iznad zakona. Nebi li zakon trebao bit prvi? Jel dopuštaš mogućnost da inspektori koji tak rade svjesno/nesvjesno krše zakon?
Mi smo cijelo vrijeme citirali članak zakona u kojem su opisane djelatnosti inspekcije i iz kojeg se vidi da se odnosi na imovinu firme. Ti tvrdiš da je to nebitno i da je inspekcijska praksa iznad toga.
Dakle, inspekcijska praksa je iznad zakona. Čemu zakon onda uopće?