View Single Post
Staro 11.01.2022., 14:16   #711
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Kad se napokon odlučiš gdje je taj laptop, i kad shvatiš da postoji razlika između “koristi se” i “može se koristiti” možda te netko shvati ozbiljno.
Kako sam i naveo, inspektori su ljudi od krvi i mesa i daju si truda provesti nadzor nad svim računalima koja zateknu u poslovnom prostoru. To što se u slučaju prijenosnog računala ispod stola nitko od zaposlenika i uprave nije snašao sigurno nije greška inspektora. Nepoznavanje zakona i prava koja iz zakona proističu i jesu jedan od razloga zašto sam napomenuo da privatna računala u poslovnom prostoru povlače neke posljedice za sobom. Da je to isto prijenosno računalo stajalo u garderobi ili garderobnom ormaru, sigurno ne bi bilo nikakvih problema. Kolega je od žalbe odmah i odustao kad je i sam došao do informacija da se sud u ovakvim slučajevima priklanja zapisniku inspektora koji je napisao da je u poslovnom prostoru pregledano računalo i na njemu nađen taj i taj softver, onaj dio "ispod stola" nije niti spomenut i to je ključni dio zašto je kolega odustao od žalbe jer bi kao posljedicu imao samo još veći trošak i gubitak vremena.
To da li ćeš ti mene shvatiti ozbiljno ili ne, ono, zaboli me John, to je tvoj izbor. Ja sam ti samo ukazao kakvo je stanje stvari.

Da malo nadopunim, da ne ispadne da je važeće malo jedno pa malo drugo, sva računala zatečena u poslovnom prostoru su podložna inspekcijskom nadzoru, to da li ćete se vi natezati s inspektorom i dalje sa sudom oko toga je li računalo bilo pod stolom ili ne, ovisi isključivo o vama. Ja savjetujem da uopće ne dajete povoda inspektoru da ima razlog za pregledavanje privatnih računala unutar poslovnog prostora i da ih držite u garderobi ili garderobnom ormaru. Sve ostalo vas stavlja u sferu natezanja s inspektorom, žalbama i sudom gdje ćete se itekako morati potruditi dokazati da je računalo privatno i da nije bilo uključeno u radni proces, a opet sam napomenuo da je sud skloniji prihvaćanju inspekcijskog zapisnika nego vašim izjavama, makar imali i dobrog odvjetnika uz sebe.

Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 11.01.2022. u 15:03. Razlog: dopuna
Sinac je offline