View Single Post
Staro 11.01.2022., 14:03   #710
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Inspekcija za provjeru legalnosti softwarea na poslu

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova

@ Iv@n, Libertus, Mommistake i svi ostali

Stvari koje sam ovdje naveo stavljene su isključivo iz moje namjere da skrenem pozornost kolegama da privatna računala unutar poslovnog prostora sa sobom povlače nekakve posljedice.
Konkretno, evo jedan dokument:
http://odvjetnik.muraja.com/pdf/G_Mu...h_programa.pdf

U njemu je navedeno:
Citiraj:
No ako, primjerice, zaposlenik dolazi na posao sa svojim prijenosnim računalom, spaja se na mrežu poslodavca i bilo koji dio posla obavlja koristeći osobno računalo, radi se o računalu koje je spojeno u poslovnu mrežu i eventualna kontrola ga neće razlikovati od "poslovnih" računala. Dovoljno je da je na to računalo instaliran program za koji zaposlenik nije udovoljio zahtjevima ugovora s krajnjim korisnikom da bi tijelo nadležno za kontrolu moglo zaključiti da se u određenoj pravnoj osobi koristi nelegalni program.
Lijepo što si me se sjetio, ali mogao si ranije barem pročitati što si dosad napisao.
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Naravno da je laptop pod stolom bio u torbi za koju se bez problema moglo zaključiti da je riječ o laptopu, i takvo računalo je podložno provjeri softvera jer se može koristiti u poslovne svrhe.
Kad se napokon odlučiš gdje je taj laptop, i kad shvatiš da postoji razlika između “koristi se” i “može se koristiti” možda te netko shvati ozbiljno.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline