View Single Post
Staro 11.01.2022., 09:36   #704
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Poštovani kolege, eto mene opet ovdje među vama. Vratio sam se s bolovanja, godišnjeg odmora i opet sam spreman ovdje trkeljati i nadrobiti argumentirane gluposti koje dio vas ionako ne doživljava ozbiljno, već ih koristi kao podlogu da me se izvrijeđa.

@ Pentel33 i fanATIk

Poštovani kolege, nisam smatrao da vam moram dati uputu "što i kako" da postavite pitanje nekom odvjetniku ili drugom pravniku (za Bubbu moram odmah staviti link jer će drobiti da je odvjetnik i pravnik ista stvar: https://hr.avktarget.com/articles/yu...-ponyatij.html).

Dakle, osnovna premisa inspekcijskog nadzora je da privatno računalo u poslovnom prostoru potpada pod inspekcijski nadzor i ako to prešutite odvjetniku kojem postavljate pitanja i ako to nije pravno područje u koje se razumije, onda će vam napričati hrpu gluposti i smijat ćete se meni. Sudac bi takvom odvjetniku na sudskoj raspravi kratko i jasno dao do znanja da je na sudsku raspravu došao nespreman, a ja bih postavio pitanje je li bila repriza "Glup i gluplji" pa se i ja malo nasmijao.
Netko je naveo da je pitao odvjetnika kojeg pozna pa dobio odgovor da to nije njegovo područje i da ne želi komentirati. I to je odličan odvjetnik koji zna svoj posao i svjestan je činjenice da mora provesti barem sat-dva vremena kopajući po internetu i pravnim spisima da uđe u srž stvari i vidi kakva je inspekcijska i sudska praksa vezana za inspekcijski nadzor.

Svi ostali koji ste se nakačili s tumačenjima zakona i replikama kako je odvjetnik ismijao dio oko garderobe, pročitajte nastavak i samo pitajte odvjetnika kako bi on složio nekakvu žalbu oko toga da je inspektor pregledao nešto (privatno prijenosno računalo u ovom slučaju) unutar garderobe ili garderobnog ormara. Ostala tumačenja pravnika i vas nekolicine o zakonu o privatnoj imovini i nepovredivosti privatne imovine okačite mačku o rep jer jedan zakon nadjačava drugi, što bi dobar pravnik/odvjetnik trebao znati pa se pitam da li na graničnom prijelazu taj pravnik/odvjetnik isto tako cariniku zavapi da mu pokušava pregledati privatnu imovinu.

@ Iv@n, Libertus, Mommistake i svi ostali

Stvari koje sam ovdje naveo stavljene su isključivo iz moje namjere da skrenem pozornost kolegama da privatna računala unutar poslovnog prostora sa sobom povlače nekakve posljedice.
Konkretno, evo jedan dokument:
http://odvjetnik.muraja.com/pdf/G_Mu...h_programa.pdf

U njemu je navedeno:
Citiraj:
No ako, primjerice, zaposlenik dolazi na posao sa svojim prijenosnim računalom, spaja se na mrežu poslodavca i bilo koji dio posla obavlja koristeći osobno računalo, radi se o računalu koje je spojeno u poslovnu mrežu i eventualna kontrola ga neće razlikovati od "poslovnih" računala. Dovoljno je da je na to računalo instaliran program za koji zaposlenik nije udovoljio zahtjevima ugovora s krajnjim korisnikom da bi tijelo nadležno za kontrolu moglo zaključiti da se u određenoj pravnoj osobi koristi nelegalni program.
Web stranica s kontakt podacima je http://odvjetnik.muraja.com/ pa ste slobodni kontaktirati pravnika koji se razumije u problematiku.

U prethodnom postu sam naveo:

EDIT: Da ne ispadne da ja, prema riječima nekih kolega, izmišljam kojekakve nebuloze (valjda imam vremena na bacanje pa sam baš za inat počeo bulazniti po PCE forumu), imate thread PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi > Originalni XP za firmu, pogledajte datum posta #66 i sadržaj. Slobodno pročitate i tu raspravu s obzirom da se kolega Doink the Clown razumije u problematiku. Zanimljivo da kolega Bubba nije tamo ništa trolao, makar je na 3. stranici tog threada i par njegovih postova i ova informacija da ide kazna za privatni laptop pun nelegalnog softvera. Dakle, informacije koje sam u ovom threadu iznio oko inspekcijskog nadzora privatnih računala unutar poslovnog prostora nisu ni nove niti neočekivane.

Citiraj:
U jednom knjigovodstvenom uredu su u radnom prostoru zatekli privatni laptop pun nelegalnog softwera, gospođica je za vrijeme radnog vremena morala biti online na fejsu dobili su kaznu
Znači, ja sam ponovno napomenuo ono što je već bilo ovdje na forumu navedeno i ispao glupan jer neki od vas tu činjenicu ne žele prihvatiti kao inspekcijsku praksu, a onda ste još naveli odgovore nekih odvjetnika koji su ismijali navedene činjenice poput garderobe koje bi se taj isti odvjetnik držao kao slamke spasa u pisanju žalbe, što slobodno provjerite s tim istim odvjetnikom i za kojeg se nadam da će na to pitanje malo protresti glavom, a ne dati posprdni odgovor na koji se možete jedino zajedno smijati.

Sva ostala pitanja koja ste mi postavljali tipa "što ako..." slobodni ste raspraviti s inspektorom koji vam dođe u kontrolu. Zbog toga sam i napomenuo da su to isto tako ljudi od krvi i mesa koji će doći dobre volje ako su popili dobru kavu prije dolaska do vas i koji će doći loše volje ako im je pukla guma na službenom vozilu.

@ Bubba

I dalje nemam namjeru staviti bilo koji dio službenih dokumenata koji su mi kao službeniku u onoj "kućici" dostupni. Prvo, to ne smijem napraviti bez odobrenja i drugo, ne namjeravam uopće tražiti odobrenje bilo koga jer da sam ja sam svoj nadređeni i da si dođem po odobrenje za staviti dio službenog dokumenta na forum, i to zbog nekoga tko se ne slaže niti sam sa sobom i dobar je jedino u vrijeđanju drugog, sam sebi bih odvalio šamarčinu (imaginarnu, to se ne smije) zbog glupe ideje. Ti si slobodan i dalje trolati i vrijeđati, macu i dalje boli prstić te se nadam da će Ivo Strojnica i sam prikačiti neki dokument ovdje.

Hvala onim kolegama koji su iznijeli svoja realna iskustva s inspekcijskim nadzorom i onima koji su i sami svjesni da tumačenja zakona ne idu po željama, a nekad čak niti po zdravoj logici.

Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 11.01.2022. u 10:26.
Sinac je offline