Citiraj:
Autor Staromodan
"staru mašinu"
Khm khm... koristim am3 i jos uvijek mislim da imam nov(iji) komp (kad ga usporedim sa s.370). Ponekad listam racunalne casopise, pa naidjem na dijelove koji bi me interesirali, onda pogledam godinu izdanja pa shvatim da je proslo previse.
|
Ni ja ne kužim... Meni osobno je Q6600 Core2 Quad i dalje "nov" hardver, i ne bih očekivao da mi netko besplatno pokloni takvu (ili noviju) konfu. A o GTX 550 Ti grafi da i ne pričam...
Da ironija bude bolja, susjeda baš i ne poznajem tako dobro, znamo se uglavnom samo iz viđenja, i uvijek se naravno pozdravimo ali nije nikad bio kod nas na kavi ili da smo se družili... Zato me sve to i je iznenadilo, ne bih nikad očekivao!
Citiraj:
Autor D00D
Jedno pitanje na brzinu ako netko ima stari X86 koji se zakljuca actual kljucem. Key lock na maticnoj ima 5 pinova, a kuciste connector za 2. Kako to spojiti?
|
Ne tako davno, objašnjavao sam kolegi Overclocku isto pitanje. Keyboard lock & Power LED su jednom davno bili isti konektor, a upravo zbog ovog je i dan-danas ostao dizajn sa 3-pina za Power LEDicu. Da objasnim:
Gledano od pina broj jedan, prva 3 su za Power LED. Dakle +5V, prazno, GND ... i zatim imamo dva pina za mehaničku bravu, blokadu tipkovnice. Dakle, brava sama po sebi nije ništa komplicirano, treba samo spojiti ta dva zadnja pina na prednju ploču. Evo ti konkretni primjer: