Citiraj:
Autor Elven
Opet, kakve to veze ima sa zakonima, to sto se on ne zeli suditi s sa firmom ili promjeniti posao?
Tvoja teza je bila da se zakoni dvosmisleni lose napisani i podlozni raznim tumacenjima.
Ja se slazem s tobom za odredjene zakone, ima ih, ne previse, al ih ima.
Ali ovaj tvoj primjer nije jedan od tih, i sto bi rekli "promasio si ceo fudbal" s tim godisnjima.
Sad ih mozemo stavit ad acta i cekat Ivu da nakelji tu kaznu, da krene rasprava dalje.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
|
Nedorečenost i dvosmislenost je spomenuta jer dozvoljava rukovodećim ljudima poduzeća/obrta da neke stvari protumače kako se njima čini prikladnim, što ne mora biti uvijek u skladu sa zakonom. I što je najbolje, nema nikakve odgovornosti na tim osobama zbog krivog tumačenja, već se samo mora radniku nadoknaditi šteta. Da bi se takve stvari ispravile i ujednačile za sve radnike, obično se radi nadopuna zakona, ali to je stvar za drugi thread, druge ljude...
Čekamo Ivu za nastavak.
EDIT: Da ne ispadne da ja, prema riječima nekih kolega, izmišljam kojekakve nebuloze (valjda imam vremena na bacanje pa sam baš za inat počeo bulazniti po PCE forumu), imate thread PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi > Originalni XP za firmu, pogledajte datum posta
#66 i sadržaj. Slobodno pročitate i tu raspravu s obzirom da se kolega Doink the Clown razumije u problematiku. Zanimljivo da kolega Bubba nije tamo ništa trolao, makar je na 3. stranici tog threada i par njegovih postova i ova informacija da ide kazna za privatni laptop pun nelegalnog softvera. Dakle, informacije koje sam u ovom threadu iznio oko inspekcijskog nadzora privatnih računala unutar poslovnog prostora nisu ni nove niti neočekivane.
Citiraj:
U jednom knjigovodstvenom uredu su u radnom prostoru zatekli privatni laptop pun nelegalnog softwera, gospođica je za vrijeme radnog vremena morala biti online na fejsu dobili su kaznu
|