View Single Post
Staro 29.12.2021., 15:18   #693
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Osoba ima 24 dana godišnjeg odmora, mene je samo zanimalo kako je moguće da u 2 kalendarska tjedna korištenja godišnjeg odmora ta osoba nema barem jedan dan tjednog odmora obračunat. Zato sam i spomenuo da je zakon oko nekih stvari nedorečen i podložan svakakvom tumačenju, od kojih su neka logična, no ne moraju biti i pravno točna.
Uglavnom, radi se o osobi koja radi u trgovini, ne da joj se zezati i natezati oko obračuna godišnjeg jer je je bitno da ima 2 i pol dana slobodno i kaže da i ako dobije sudsku tužbu da je na poslu neće baš milo gledati. I onda se iznenadiš ili ne iznenadiš kad čuješ za takve slučajeve.
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Prva. Lijepo ti je definirano u prvoj točki i drugoj za maloljetnike da ne može biti sedmodnevni radni tjedan ili šestodnevni za maloljetnike.
I onda ti se navodi u točki 4 da ukoliko nije iskoristio tjedni odmor da mora iskoristiti odmah nakon perioda rada.

To što netko radi sedam dana u tjednu i koristi 7 dana godišnjeg za tjedan dana kalendarskih ne znači da je to po zakonu.

Da se razumijemo, nije protivno zakonu da se radi 9 dana zaredom ako je tako dogovoreno. Ali se godišnji računa 6 dana tjedno ako je takva prijava, moraju se nadoknaditi slobodni dani za radne nedjelje, i mora se platiti uvećana satnica za rad nedjeljom.
What Libertus said. To što tvoj frend radi u firmi gdje se krši zakon i krivo mu se računa godišnji, to nema apsolutno nikakve veze sa zakonom, niti je zakon tu dvosmislen ili loše napisan.
Elven je offline