View Single Post
Staro 29.12.2021., 12:34   #692
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Mislim da ovo ide u krivom smjeru, ali evo ti odgovor radi drugih kolega.
Koja točka ZOR-a je prekršena?

Konkretno, kao što sam spomenuo, znam osobu koja radi 9 dana u komadu pa je onda 2 dana slobodna s time da taj treći dan ide popodne na posao pa ispadne kao 2 i pol dana, na taj način su pokrivene sve subote i nedjelje radnicima koji nisu baš svaki vikend na poslu. Ali obračun godišnjeg odmora je toj osobi i dalje misterij koji mi nije znala objasniti, uglavnom, ode joj punih 14 dana godišnjeg u 2 kalendarska tjedna korištenja.
Prva. Lijepo ti je definirano u prvoj točki i drugoj za maloljetnike da ne može biti sedmodnevni radni tjedan ili šestodnevni za maloljetnike.
I onda ti se navodi u točki 4 da ukoliko nije iskoristio tjedni odmor da mora iskoristiti odmah nakon perioda rada.

To što netko radi sedam dana u tjednu i koristi 7 dana godišnjeg za tjedan dana kalendarskih ne znači da je to po zakonu.

Da se razumijemo, nije protivno zakonu da se radi 9 dana zaredom ako je tako dogovoreno. Ali se godišnji računa 6 dana tjedno ako je takva prijava, moraju se nadoknaditi slobodni dani za radne nedjelje, i mora se platiti uvećana satnica za rad nedjeljom.
Libertus je offline