View Single Post
Staro 29.12.2021., 12:22   #8
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Dobar dan još jednom.

Izgleda da sam riješio problem, opisat ću cijelu putešestviju ovdje.

Na internetu sam našo -ne preveliki- ali ipak značajan broj ljudi sa sličnim problemom, i svi koje sam našao imaju neku MSI ploču.

Opis problema:

Prilikom boota iz power upa upali se CPU debug led lampica na sekundu, ugasi se, zatim se upali VGA debug led lampica i ekran stoji crn. Nakon toga, pritiskom na neku tipku na tipkovnici ugasi se VGA debug led i podigne se sustav normalno, ili uđe u BIOS ako je pritisnuta tipka DEL. U BIOSu sve komponente su pravilno prepoznate.

Prilikom samo resetiranja CPU debug led se ne upali, nego se odma upali VGA debug led i tako stoji dok se ne pritisne tipka.

Što sam sve probao:
  • Probao različite kablove, DP 2 komada i HDMI 1 komad
  • Probao na dva različita monitora
  • Probao sa dva različita napajanja
  • Probao različite kekse memorije
  • Probao sa diskretnom grafičkom i sa integriranom
  • Reseatao procesor
  • Updateao bios na najnoviji, iako je bio predzadnji najnoviji

Taman kad sam htio danas iščupat sve i nosit matičnu natrag u dućan skužio sam da nisam probao bez harda, i bez periferije. I kad sam iskopčao tipkovnicu sustav se normalno podigao. Probao sam s drugom tipkovnicom koja je bežična i isto se normalno podigao. Nemam za probati drugu žičanu tipkovnicu.

To je to. Ne znam jel normalno da se prilikom boota upali CPU i VGA led na matičnoj na tren pa onda ugase. Nadam se da je valjda to dio bootanja.

Naučio sam da AMD izgleda zna imat problema s USB periferijama, ili možda samo MSI. Jer updateovi biosa svi imaju neko "rješavanje problema" s USB-om. Očito i dalje nisu sve riješili.
Grofaz je offline   Reply With Quote