View Single Post
Staro 29.12.2021., 09:53   #689
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Mislim da ovo ide u krivom smjeru, ali evo ti odgovor radi drugih kolega.
Koja točka ZOR-a je prekršena?

Konkretno, kao što sam spomenuo, znam osobu koja radi 9 dana u komadu pa je onda 2 dana slobodna s time da taj treći dan ide popodne na posao pa ispadne kao 2 i pol dana, na taj način su pokrivene sve subote i nedjelje radnicima koji nisu baš svaki vikend na poslu. Ali obračun godišnjeg odmora je toj osobi i dalje misterij koji mi nije znala objasniti, uglavnom, ode joj punih 14 dana godišnjeg u 2 kalendarska tjedna korištenja.
SLažem se da je skroz offtopic otišlo, ali je jako zanimljivo, pa nam puštaju očito

Nisam skroz siguran da je legalno STALNO raditi 9 dana u komadu, povremeno mu sigurno omogućavaju točke 4. i 5. iz Čl. 75.

Ali ok, ajmo reći da sam pogriješio i da je moguće legalno raditi 7 i više dana u komadu stalno.

Vratimo se na godišnji. Da njemu ode punih 14 dana godišnjeg u 2 kalendarska tjedna korištenja, ali ako ta osoba ima 20 radnih dana u ugovoru, onda ugovor krši zakon... šta tu nije jasno?

A da ne pričamo da mi nije jasno po kojoj računici njemu u 14 dana ode 14 radnih dana kad si rekao da nakon 9 dana ima 2 dana slobodna... znači da mu u 14 dana ode 12 radnih dana.

ZOR kaže da osoba ima pravo na 4 tjedna godišnjeg, u slučaju tvog kompića to je 24 radna dana.

Šta tu nije jasno? Baš zbog toga što ne radi svi ljudi isti broj dana u godini ZOR je definirao tjedne, a ne radne dane godišnjeg odmora.

SVe je čisto, ovo mi se čini ko da gledamo u VW Golf i jedna osoba tvrdi da to može biti Seat Leon i da nije jasno definirano dal je to Leon, Golf, Audi A3 ili možda čak i Škoda Octavia, a svi drugi tvrde da je očito Golf.

Citiraj:
Autor udarnik60 Pregled postova
Obrt je. To utječe na nešto?
Samo na to da je onda u redu da ima račun koji ne glasi na njegovu pravnu osobu, ali i dalje mora imati račun kako je gore Sinac napisao.
Elven je offline