Citiraj:
Autor Sinac
Spomenuo sam godišnji odmor baš zbog nedorečenosti zakona pri kojem su postojala razna tumačenja, zato su prije kolektivnih ugovora i postojale razne zavrzlame da su se brojale neradne subote u dane godišnjeg odmora tamo gdje subote nikad nisu radne, a danas inače imaš zavrzlame oko obračuna godišnjeg odmora tamo gdje se radi 7 dana tjedno u slučaju kada se uzme recimo 14 dana godišnjeg odmora da nije specificirano kako se onaj tjedni odmor obračunava ako imaš tjedni odmor nakon svakih recimo 10 dana neprekidnog rada.
Pokušavam neke kolege pritisnuti da sami malo logički razmišljaju, no ispada da neki to ne znaju ako ne pitaju ženu ili odvjetnika.
|
Ako neki radnih u RH radi 7 dana tjedno, onda njegov poslodavac krši ZOR i nemamo šta pričati o tim slučajevima.
Citiraj:
Autor udarnik60
Pozdrav,
Poznanik pokreće knjigovodstveni servis pa traži računalo. Kao najisplativija opcija mi se čini refurbished računalo. Ima ih hrpa po ok cijenama, ali me muči nešto oko softwarea.
Ako takvo računalo ima Windows Professional COA licencu to znači da je sve ok? Čitao sam o tome, ali nije mi full jasno. Ako sam dobro shvatio to znači da računalo ima instalirane Windowse i da je ma kućištu naljepnica s keyem. Jel to tako?
I npr ako takvo računalo dođe s win8 bez problema se može nadograditi na win10?
Lp
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
|
Ako ima COA naljepnicu i ako je ta naljepnica originalno na računalu (ne prebacivana or something) računalo je legalno. Pod refurbished treba vidjet dal je mjenjana matična, ali i ako je aktivacija bi trebala proći sa COA keyem.
Knjigovodstveni servis je d.o.o. ili obrt?