Što se tiče ploče, Epox 9NPA+ Ultra je ok.
Neću je posebno hvaliti jer ju imam

baš sa X2 3800+ što je i tema threada. Ima fini bundle za tu cijenu i simpa on/off i reset switch na ploči. Ja zadovoljan. Jedino mi se ne sviđa sam layout ploče (DFI npr. ima cool poprečno postavljene DIMM sockete a la BTX, Gigabyte ima glavni ATX i IDE konektore na rubu ploče itd.).
Nemam baš puno vremena za igranje sa oc-om pa sam ju samo stavio na 2200MHz bez brljanja po naponima, HT-u i ostalim finesama. Memorija je obični GeIL pa ne znam ustvari koliko bi se sve skupa moglo oc-at. A i stabilnost mi je najbitnija.
Usput, glede gornjih rasprava o potrebi single i dual core procesora ... nije baš točno da nema softvera. Za 3D vizualizacije X2 je idealan. Brz, nema problema sa grijanjem, dual-core troši samo malo više struje od single corea ...
Kolika će biti iskoristivost, ovisi o softveru. Obzirom na single core, dual nažalost nikad neće biti x 2, to je ideal. Koristim Cinema4D koji ima vrlo dobrih 1.86. Ne znam za nove, ali stare verzije 3DSMax-a su jedva dostizale 1.6 (davno, prvi dual PIII).
Istina je i da je rad sa više aplikacija "živahniji".
Netko je spominjao i stare Athlone sa Barton jezgrom. "Mobilci" su fakat bili izvrstan best buy. Evo par rezultata Cinebencha (benchmark na bazi Cinema4D render enginea: (CB su Cinebench bodovi, brzina renderiranja, recipročno vremenu)
Athlon 2600+ M @2310 ... 291
Athlon64 3200+ @2000 ... 280
Intel P4 3.2 @3200 ... 279 / 335 (HT)
Athlon64 X2 3800+ @2000 ... 285 / 530 (single/dual)
Athlon64 X2 3800+ @2200 ... 311 / 578 (single/dual)
Ako netko ima P4 D/EE ili neki jači X2/FX/Opty, bilo bi zgodno da nadopuni.
Da ne bude flamea, jasno da to nije ukupna slika ... samo jedna od primjena. U igre se ne kužim (osim u auto simulacije

)