Evo i mojih 0.02 vezano za matrixa.
- kinematografija u usporedbi s trilogijom 0. Pretpostavljam da je brat/sestra bio/la zadužen za taj dio
- isto se može kazati za stilski izričaj
- niti jedna zanimljiva borba, nevjerojatna količina konfuzije gdje ekipa puca iz automatskog oružja na pola metra
- soundtrack slab, ne odskače po ničem niti izdiže ijednu scenu
- novi Smith katastrofa, on i Neo se malo vole, malo se mrze ... ?
- novi Morpheus bi još i mogao proći, ali ne vidim zašto je ubačen u film
- novi arhitekt je smiješan
- na trenutke sam imao dojam da gledam oceanovih 14 (plan za izvlačenje Trinity)
- zajebancija koju ispuca "Merv" pikladna bi bila za neku parodiju, a ne nešto što bi trebao biti ozbiljan film
Jedino što mislim da su napravili dobro je spajanje prethodne radnje na ovu neku novu platformu, ali je negdje na pola filma bilo jasno da ovaj film mora dobit nastavak jer se jednostavno ništa značajno ne događa.
Trilogija je u biti avanturistički film u kojem sveto trojstvo pokušava uz puno koraka u krivom smjeru naći put do ujedinjenja, ovdje toga nema. Dojam je da se većina radnje može odigrati i bez trojca; ono što je isplanirano to planira AI, ono što nije isplanirano, tu ulete k'o grlom u jagode pa Neo mora izvoditi kerefeke da spasi što se spasiti dade. Dosta napetosti je nestalo kada su uklonili telefone, kao uvođenje autosave u GTA
Woke pizdarije da niti ne spominjem, mislim da su kolege u principu dosta dobro objasnili. Mene šarolika ekipa ne muči ako je casting dobar, a ovdje on to nije. A kada bi i bio, likovi su plošni i bez karaktera.