Deder da se i ja malo ubacim, ovo je zabavno.
Inspektori:
On će te zatražiti "daj da vidim šta imaš, ne zanima me jel privatni", jednako kao što će druga službena osoba, zvana policajac nekada sama uć u stan ako ostaviš vrata pritvorena, ili će ti reći "otvori pretinac u autu, otvori gepek.."... znaš zašto oni sami ne otvore to? jer ne smiju... i računaju da ćeš ti to napraviti, a ako to napraviš si im automatski dao pristanak... ti NE MORAŠ otvoriti gepek kad te zamole ako nemaju nalog... postojala je nekada davno "opravdana sumnja", ne znam dal još uvijek postoji, ali ona mora biti OPRAVDANA.
Ako ti dobrovoljno, (tj na inspektorovu "zapovijed") nešto napraviš... nije on kriv za to. Nije te silio, nije ti prijetio... rekao ti je da nešto napraviš. Samo zato jer ima značkicu državnog inspektora ne znači da ti smije naređivati van svojih ovlasti.
Šta da ti kaže "počisti WC", i ti odeš počistiti WC... znači li to da on ima ovlasti "Facility Managera"?
kada policija ima nalog za premetačinu (il kak se već službeno zove), ne govore ljudima "otvorite ovo, pokažite nam ovo..." no no no.... onda si sami otvore i pogledaju što ih zanima...
mislim da se tu moramo sjetiti onog starog, mudrog, pitanja "a jel? a da ti je rekao da se baciš sa savskog mosta, jel bi se bacio?"
Godišnji:
4 tjedna godišnjeg je 4 tjedna godišnjeg. Kada odeš 20 radnih dana na godišnji, ako ti nema blagdana na radne dane, i radiš 5 dana u tjednu, ti si 4 tjedna na godišnjem. To se onda poklopi sa 28 kalendarskih dana...
Stvarno ne vidim problem i ne da mi se scrolat da vidim kako je počela ta rasprava sa godišnjim, ali je prezabavna