de nastavite malo sa swap/virtualnom memorijom, zanimljiv mi je taj dio:
"I ne smatram da je to nešto bajkovito jer se prebacivanje iz aplikacije u aplikaciju pri maloj količini RAM-a vidi po bljeskanju HDD diodice."
ovo je iznad citat iz bubinog posta #5737
čini mi se da kužim problematiku, kolega Sinac preozbiljno shvaća naziv "swap" pa misli da background aplikacije odu u "swap" kad ih alt-tabbaš..
recimo sinoć sam rokao dvije igre odjednom tj malo jednu pa drugu jel, titan quest i lol tft.. rokao sam po alt tabu k'o nespašen, ali nisam primijetio da mi blinka led lampica tj nisam baš primijetio da swap pizdi jer ih roka čas s diska u ram, pa iz rama na disk..
ukratko, otkad sam se školovao u osijeku, i kad smo učili nešto sitno o swapu, swap služi da ono ne toliko bitno spremi na disk za kasnije korištenje, jer se smatra da je ipak lakše da nešto bude učitano pa makar u sporiju (hardisk) memoriju, nego da se ponovno pokreće iz početka.. e sad kako i šta, ne želim ni ja ispast neuk, ali nema to veze s alt-tabanjem
"I kada imaš premalo slobodne radne memorije, swap fajl je stalno u upotrebi kada se prebacuješ iz programa u program."
swap je u upotrebi, istina.. ali ono što se nalazi u swapu pokušava biti ono što je najmanje puta pokrenuto, a ne nešto što stalno koristiš