View Single Post
Staro 15.12.2021., 00:10   #587
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Pentel33 Pregled postova
Sud nikada "ne gubi vrijeme", nemoj konstantno pisati stvari koje nemaju veze s vezom.
Sud je plaćen da radi i za to svi tamo dobivaju plaću.
Da li je nešto bespredmetno nije na tebi da određuješ, zato se uostalom i sudi.

Reći da sudac daje kaznu za oduzimanje vremena nije pravno tumačenje nego teška glupost

Ništa ja ne implementiram, nego baš ti to radiš:
Dakle, implementiraš da on ne poznaje zakon i da će takav neuk bilo što raditi na sudu bez odvjetnika, i onda još implementiraš što će mu odvjetnik reći.
Daj se uozbilji više jer su ti ovakvi postovi stvarno smiješni.

Ti si taj koji si započeo raspravu oko sudova iako realno nemaš ni osnovno znanje oko istoga.
Dakle, ne znam šta si zapeo za sudove ako ne znaš proceduru niti si ikada zakoračio na bilo koji sudski postupak.
Jer da jesi onda bi znao kako stvari teku.

Pliz nemoj me ništa upozoravati, već si ranije i Bubbu upozoravao i ne kužim kakav ti je to stil pisanja.
Za mene su tvoji postovi glupost.
Prvo si konstantno tupio da inspekcija može pregledati apsolutnu svu opremu u prostoru firme koja nije u "garderobi", sad odjednom stranke, partneri i svi koji se zateknu mogu skloniti računala.
Onda si tvrdio da su tvom frendu uzeli torbu ispod stola i pregledali taj laptop (što je nonsens), a sad smo došli do toga da će pregledati uključeno računalo nekog radnika, što jedino donekle i ima smisla.

Ako radnik radi na 2 pc-a u trenutku nadzora, od kojih je jedno njegovo privatno, to već mogu razumijeti da pregledaju oba, sve ostalo nema smisla.
Pregledavanje torbi i nekakav pretres prostorija se sigurno ne radi, a od toga je sve krenulo.

Ali pitanje je koliko i ova rasprava ima smisla, mislim da smo sve više manje rekli, a još si me i "upozorio" pa ne znam jel ima potrebe dalje pisati...
Prvo, stari moj, ti si sad isto zapeo na semantiku kao i Bubba. Da, u pravu si, nema kazne u smislu da će na papiru pisati kazna, već će pisati "naknada troškova tuženiku". I opet ti kažem da će Bubba na taj način biti kažnjen jer ostaje bez novca.
Drugo, Bubba je sam pokazao nepoznavanje zakona jer je moje upozorenje shvatio kao prijetnju, za daljnje njegove mentalne sposobnosti neću ulaziti u diskusiju jer Bubbu ne poznajem osobno.
Treće, ako ga odvjetnik ne upozori da tužba u tom slučaju ni pod kojim uvjetom ne prolazi na sudu jer nema pravne osnove, odnosno nema prekršajne ili kaznene osnove uopće za pokretanje sudskog spora, onda ne znam tko se manje razumije u pravo, Bubba ili odvjetnik, plus što odvjetnik dovodi Bubbu u zabludu.
Četvrto, daj mi objasni kako to ide sudski postupak. Tek toliko da vidimo da li se moj doživljaj suda poklapa s tvojim.
Peto, slažem se, onda lijepo obojica pišemo gluposti. Ja sam, eto, iz čiste dosade izmislio kako je inspektor nekome pregledao privatno računalo unutar poslovnog prostora. I iz čiste dosade se išao raspitivati i proučavati smije li to inspektor napraviti. I gle čuda, ispalo da to inspektor smije napraviti, ne iz dosade nego ima zakonsku podlogu za takav postupak. Nije inspektor radio pretres, laptop je bio u torbi za laptop ispod stola na uočljivom mjestu. I možda bi sve bilo drugačije da su se malo bolje snašli i djelatnici i direktor, ali nisu.
Zato te opet molim, ZOVI, telefoniraj, šalji mailove, ali nemoj pisati gluposti i dovoditi druge kolege u zabludu zbog svojih pogrešnih stavova. Ako ćeš telefonirati, spreman sam ti nadoknaditi trošak telefoniranja, pošalješ IBAN i uplatim ti 100 kuna ako ispadne da sam ja u krivu. Ali te zato molim još jednom, provjeri i objavi ovdje što si saznao jer ja opet pišem gluposti, strašim ljude i iznosim netočne informacije. Nemoj samo da ispadne da ovo moje što "nema smisla" nadjača ovo tvoje što "ima smisla".

I da samo nadopunim, miješaš privatno vlasništvo treće strane unutar poslovnog prostora s privatnim vlasništvom djelatnika u poslovnom prostoru i/ili vlasnika poslovnog prostora. To su savim različite stvari za koje sam se nadao da ih neće biti potebno posebno ih napominjati, ali očito da moram i to napomenuti. To je trebalo biti nešto sasvim nevezano uz ovaj thread, ali ipak ispada da zbog nepoznavanja vlasničkih odnosa moram prstom to ukazat, kao što sam morao Bubbi ukazati što znači javni prostor u privatnom vlasništvu ili zašto inspektora nije briga za MP3 na računalu koje ne služi za javnu reprodukciju glazbe.

Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 15.12.2021. u 01:07.
Sinac je offline