Citiraj:
Autor Pentel33
Postoje troškovi svakog predmeta, izgubljena strana plaća sve sudske troškove, također ako se i povlačiš iz predmeta plaćaš troškove, kao što si i postavio link.
To sve nema veze s tvojom izjavom da će sudac kazniti stranku radi "oduzimanja vremena sudu".
To ne postoji, ne postoji nikakva kazna koju sudac može izreći i ne postoji "oduzimanje vremena suda".
Postoje naknade i troškovi predmeta, a to je sasvim normalno.
|
OK, neće pisati "kazna" nego "naknada troškova sudu" i "naknada troška tuženiku" koju će, kako sam i naveo, sudac sa zadovoljstvom napisati, makar, kako sam i spomenuo, sam sudac nije dužan procjenjivati naknadu troška tuženika jer je "dužnost i interes" početna premisa. Ali u ovom slučaju kada sud izgubi vrijeme zbog sudskog spora koji je zapravo bespredmetan, onda će Bubba itekako to doživjeti kao kaznu jer će ostati bez novca.
Jel se mi možda sada prepiremo oko pravnog tumačenja?
Citiraj:
Autor Pentel33
Bubba neće ništa sam izjavljivati i pokretati sudske sporove.
Bubba će angažirati odvjetnika koji će ga savjetovati i Bubba će njemu dati punomoć da vodi postupak.
Pusti više te sudove jer očito ne znaš kako stvari funkcioniraju.
|
Već radiš pogrešku u koraku i pretpostavljaš što će netko napraviti i svoje mišljenje implementiraš trećoj osobi.
Odvjetnik će isti tren pozdraviti Bubbu i objasniti mu da gubi vrijeme i da će uzalud spiskati novac.
Što si toliko zapeo sa sudovima, ti radiš na sudu pa sve znaš iz prve ruke?
Citiraj:
Autor Pentel33
Ne spominje se službena oprema jer se podrazumijeva da se pregledava oprema pravne osobe nad kojom se vrši nadzor, a ne privatna oprema.
To što ti misliš da se može pregledavati privatna oprema je opet tvoje "privatno" mišljenje.
Već sam te jednom pitao ali si izbjegao odgovor, pa da probam opet:
Ti sjediš u svom uredu u firmi za web dizajn, ja kao mušterija ti dolazim i donosim svoj laptop da ti pokažem kakav sajt želim, neke fotke i tako...
Ulazi inspekcija i radi što?
Uzima moj laptop i traži račun za windowse?
I sad bi ja kao privatna osoba, Miro Mirić, njima trebao dati na uvid račun koji glasi na moje ime jer sam se ja tamo našao baš u trenutku nadzor pravne osobe??
Kakve to logike ima? Molim te da mi objasniš.
Ili će ipak inspekcija zaobići moj laptop s kojim nemaju veze jer su došli pregledati opremu pravne osobe?
Hm, mislim da će ipak biti ovo drugo...
|
Kolega, opet te upozoravam da iznosiš gluposti i svoje vlastito mišljenje koje nemaju veze s realnošću. Tvoje "podrazumijevanje" vodi do krivog zaključka, kako sam ti i pokušao objasniti. Mislim da neke pojmove brkaš oko privatnog vlasništva.
Da malo pojasnim... Inspektor ima pravo zatražiti od svih posjetitelja, stranaka i poslovnih partnera da pokupe svoju opremu dok se ne završi inspekcijski nadzor pravnog subjekta i njihovu opremu neće pregledavati.
Ali zato ima pravo pregledati sva ostala računala unutar poslovnog prostora pravnog subjekta. To konkretno znači da inspektor može doći u obrt u kojem sjedi četvero zaposlenih i zatekne 6 računala. Za jedno uključeno računalo mu kažu da je to privatno računalo. Inspektor može objasniti da prema zakonu mora pregledati sva računala koja se koriste u poslovnom prostoru i tu je kraj priče oko razlike privatnog i poslovnog računala unutar samog poslovnog prostora. I tu se vrati par mojih postova unatrag gdje sam objašnjavao da će inspektor, a bogme i sud, pitati što privatno računalo radi u poslovnom prostoru i to još uključeno unutar radnog vremena. Pa ti probaj na sudu objasniti da si se na tom privatnom računalu samo igrao ili surfao po webu uz ilegalnu kopiju Officea. Ukoliko i trebaš imati privatno računalo u poslovnom prostoru, pa nisi valjda toliko glup da ćeš ga nakrcati nekim piratlukom i onda se nadati da ga inspektor neće pregledati jer "većina ljudi na forumu" smara da se ne smije pregledavati privatno računalo u poslovnom prostoru.
No, s obzirom da se toliko guraš u rad sudova i pravna objašnjenja u kojima se toliko toga "podrazumijeva", molit ću te da ti osobno pitaš nekoga, nazoveš obrtničku komoru ili bilo koga drugoga tko ti može dati pravno tumačenje i da s njim provjeriš kakvo je tumačenje što inspektor smije pregledati, a što ne, tek toliko da vidimo što se to "podrazumijeva". Molim javi ovdje što si saznao, nemoj slučajno da ispadne da sam ja u pravu pa da to prešutiš iz srama.