View Single Post
Staro 14.12.2021., 22:15   #5407
Starsylph
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Sfera
Postovi: 399
Citiraj:
Autor Dr. Strange Pregled postova
Trebaju nam bolji developeri koji će napraviti da softver iskorištava i ovo "malo" što imamo u mainstreamu. Broj jezgri je najmanji problem u mainstream segmentu, zapravo nije uopće problem. Problem je samo iskorištavanje istih. Istina je da paralelizacija (ili kako god se to zove) zahtjeva dosta znanja i vremena, pogotovo za igre, no dx 12 je na tržištu već jako dugo, a broj igara koji iskorištavaju i 5% njegovih mogućnosti je vrlo malo, čak ni Microsoft u svojoj vlastitoj igri flight simulator nije iskoristio dx12 kako bi poboljšao multithread sposobnosti, a igri to kronično fali. A i dok ne pređu na 3d slaganje jezgri (AMD je već prezentirao to) nećemo vidjeti značajniji boost jezgri u mainstreamu, sumnjam da će na ovom 2d načinu slaganja jezgri 12 core jednog dana postati kao sada 6 jer su pomaci u proizvodnom procesu vrlo mali, a uz to vrlo skupi pa bi yield bio jako loš kada bi 12 core postao minimum model.
Ta pralalelizacija se upravo i događa sada no možda nema takvog zamaha. A i vidiš i sam da Microsoft i Intel imaju neki zajednički deal kako su lansirali Win11 sa thread direktorom.


Čitao sam o onoj igri Crackdown 3 za koju treba cloud computing. Ne znam koji je odnos snage 64 jezgrenog procesora i clouda,ali takva igra mogla bi biti optimizirana na 64core procesoru kod običnog PC korisnika.

Zadnje izmijenjeno od: Starsylph. 15.12.2021. u 04:48.
Starsylph je offline   Reply With Quote