View Single Post
Staro 10.02.2006., 11:33   #23
4444josip4444
Premium

4444josip4444's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Što se tiče jave.... imaš dio za sistem koji moraš instalirat i dio za mozillu, to su dva rpm paketa, instaliraj zadnji firefox, napravi update, zadnji kernel....
j2re-1.4.2-11.1.fc3.rf.i586.rpm
mozilla-j2re-1.4.2-11.1.fc3.rf.i586.rpm
Nemoj stavljat ništa drugo, sa ovim radi sigurno, bar kod mene. Ako ne nađeš javi pa ti pošaljem.
Mene neke stvari isto muče, pa ako hoćeš slobodno mi na pm pošalješ mail, icq....
Neznam kolko radiš s fedorom al neke stvari znaju jednostavno prestat radit same od sebe, bi pa nebi, to nisu neke velike greške, već ono, ima bugova.... zna se zalomit da neki servis bezveze sami od sebe ne startaju, a zna se desit da nešto promjenim, updateam i slome se stvari za koje upće nisam razmišljao da su ovisne.... koristim fedoru 3-4 dana i sve radi normalno i jedan dan upalim i nema zvuka, javlja neki eror, a bezveze, pa samba ne vidi windows, stavim zadnji kernel, rastartam i neće bootat.... pa open office zna zezat.... ima stvari....tako da ono tvoje "trpi svašta" hm....
I ja sad tu napisao svašta, da se nebi mislilo da fedora ne valja.... to su dječije bolesti koje budu prošle, sustav je odličan, stabilan i siguran ma što god drugi govorili, još malo pa izlazi fedora 5, sad je u test2 fazi.... pa ćemo vidjeti.
Sad mi sve radi, prezadovoljan sam, za sve se može nać zamjena, jedino što je linuxu(fedori) bolna točka a to je multimedia, od playera pa do drivera i aplikacija za tv kartice, 5.1 zvučnie karica i ostalih stvari da sad ne nabrajam, još malo i sigurno će se moć nać driveri i aplikacije za hardware na stranicama njihovih proizvođača.
Fedora napreduje jako brzo, nema nikakvih većih nedostataka ili nekih grešaka, sve su to problemi na bazi nekih sitnih bugova i ljudske ne pažnje, petica će sigurno bit veliki korak naprijed.... rpm paketi olakšavaju stvar i većina potrebnih aplikacija se može nać u tom obliku. Fedoru koristim na notebooku, za sve što sam radio pod win sada to imam na fedori, bez problema mrežim fedoru sa windowsima, vidim ntfs particije (samo neznam zašto se ne može pisat po njima, kakva je to "politika") dok po fatu bez problema piše, bez problema otkriva usb diskove i sl stvari. Za koju još verziju fedora će postat ubojita stvar za naprednijeg desktop korisnika kojem je dosta windowsa i ima volju naučit nešto novo.... obično ljudi pljuju po tome zato što neznaju, microsoft je "kolovođa", ima monopol, dirigira, i imaju odličnu podršku proizvođača hardwarea i softwarea dok linux to nema, linux se brzo probija na poslovnom djelu, serveri, firme koje se koriste nekom aplikacijom ili sa par njih budu sigurno ostavile windows i problem je taj što se informatičari ne žele zanimat i bavit linuxom, jednostavno ne žele učit i boje se toga, nedo dragi Bog da se zalomi neki problem a on to nezna rješit nit zna tko u krugo 400km nit jedan ima koga pitat....
4444josip4444 je offline   Reply With Quote