Citiraj:
Autor kopija
Dell u nižem cijenovnom rangu treba izbjegavati, preskupo i nekvalitetno.
Boli glava.
|
Pa ja trenutno imam Dell P2414H koji mi je odličan, ali bi htio veći monitor i višu rezoluciju, inače je ovaj monitor tip-top. Nema PWM pa nema problema sa titranjem (što je dobro jer ja brightness držim na 25%, osim kad se igram po danu, onda ga stavim na 80-100%), ima OK kontrast (cc 1:1030 po tftcentralu) i dobar odziv(6,9-10,9; GtG ms) i lag(1,05-4,05ms).
Njihov primjerak je čak imao i minimalan bleed, ali moj ga ima i ne primjećujem ga, vidim ga samo kad palim komp pa se prikaže ROG znak od ploče u sredini a okolo sve crno. Sve u svemu, za monitor koji sam u vrijeme izlaska platio 1400kn je super.
I sada gledam gaming monitore (BTW volio bi neki da izgleda što normalnije tj uredski da se tako izrazim) u rasponu cijena 2800-3500 i ti veliš da treba izbjegavat Dell jeftinjake...?! I to za monitor koji su više-manje svi relevantni rivjui proglasili best buyem uz Gigabyte M27Q.
Pa što je onda ''nejeftino'' onaj AOC od 8,5k kn što ga je netko linkao?!
Tu lovu nedam, pa nisam profi.
Apropos ovog sa titranjem, ako sam dobro shvatio ti problemi su posebno izraženi na niskom brightnessu. A ja za primjer imam šrot jeftini Grundig LCD tv i kad igram PS4 duže od 20min, oči mi budu krvave, nekotrolirano suze i bole, pa sam uvjeren da bi mi ovo smetalo (da znam, trebao bi kupit i novi TV, ali ga baš i ne gledam, većinom koristim stari flat CRT sa 100hz i to je takva milina, jep, ja sam jedan od TIH debila

).
Ima i dosta ljudi koji vele da na S2721DGFA ne vide nikakve probleme sa titranjem tj umorom očiju i glavoboljom.