Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.12.2021., 22:01   #58140
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp
 
GreenLife's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: München
Postovi: 415
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Yep, 15 dana je maximum bez plaćanja davanja carini.

Da ne bi mislili da to nitko ne provjerava, frend je vozio auto s mađarskim tablicama, jer je radio za Mađare, i prelazio stalno granicu, dok mu jednom na našoj granici nisu rekli "ne možete više s tim autom u HR, zapamtili smo vas, stalno ulazite u državu s tim autom.." i morao je zvat Mađare da dođu po svoj auto, a ženu da dođe po njega.



Ako fizička osoba s prebivalištem u RH upravlja motornim vozilom koje je registrirano u drugoj državi članici EU-a, a ne radi se o iznimkama propisanim člankom 17. Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, čini porezni prekršaj i nadležni carinski ured će mu naplatiti puni iznos posebnog poreza kao da je vozilo prijavio radi registracije u RH i to neovisno tko je vlasnik vozila. Ako se dug ne podmiri vozilo može biti oduzeto.
Frend ti je onda stvarno imao peh.
Ne kažem da nije bio u prekršaju, ali s obzirom koliko Hrvata radi vani a nije prijavljeno u državama gdje rade, ako bi se iz carine raspištoljili mislim da bi fine pare nakupili.
Pa evo samo moj slučaj - do sada sam promijenio bar 10 auta unazad 4 godine, svaki vikend ulazim u HR, imao sam i SLO i DE rege - nitko ništa, nikada do sad.
Nadam se da i neće
__________________
GreenLife je offline   Reply With Quote