View Single Post
Staro 02.12.2021., 09:15   #4181
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Hej ekipica, svrbi me upgradeititis pa sam sve nešto vagao i skužio da mi se proc i matičnu ne isplati još dirati, ali da bi mogao možda zamijeniti monitor.
Nisam zahtjevan neznam kako, monitori na poslu i doma su mi obavezno ubijeni na 20-25% brightnessa jer me bole oči od prevelikog. Kod igranja igara sam skužio da većinom moram spucat na 100% jer niš ne vidim (novije igre su sve nekako mračne). I ugl, mislim da sam već nekih 7-8 godina na Dell P2414H i baš sam jako jako zadovoljan tim monitorom (osim kad ga se stavi na game mode, slika bude nekako izgoren, ali sam ih vidio više i to je očito fičr, ane bug, izgleda kao da je neko odvrnuo sharpening na 11). Najviše surfam, pa YT i čitanje stripova i slično i zapravo najmanje se igram, a kada se igram, igram samo i jedino SP igre i hrpu starijih igara uz tu i tamo neku novu.
I sad neki dan gledam HWU video za preporuku monitora.
Za oko su mi zapeli:
Gigabyte G27Q i Dell S2721DGF (jesu oba 160hz? jer mi se činid a je giga 144hz a dell 165hz)
U videu se spominje osjetno niža cijena za G27Q, doke je kod nas trenutno razlika cca 3200 vs Dell 3500kn. Obavezno bi uzeo kod nas i preko neta zbog 14 dana.
Komp je neka srednja žalost, R5 3600 i 3060Ti i vjerujem da je dovoljno za SP 1440p.

Iskreno se kužim ko Mara u onu stvar u te gaming monitore, pa možete i neku preporuku u sličnom cijenovnom rangu, ili čak i da se strpim još jer vidim da su i njima cijene porasle?
Moram priznat da mi nisu jasne ni te overdrive spike jer ako to poboljšava performanse, zašto to nije uključeno po defaultu....šteti li to trajnosti monitora/panela ili neka druga od tih opcija (onaj strobing nešto )?
Rade li neki monitori bolje sa gsyncom?
Bitno mi je da mi taj monitor potraje ovako bar 7-10 godina, ne mjenjam ih baš kao čarape, a trenutni mi je inače kao nov, samo eto, došlo doba da se veća reza i hercaža proba.

Daklem, preporuke neke i/ili mišljenje o ova 2 navedena.
Možda ima i nešto jeftinije a jednako dobro?

Blagodarim

EDIT: Eh da, jedna ful bitna stvar, može li se ugasit ono prokleto svijetlo na dell-u odiza, ne volim to dječije šarenilo?

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 02.12.2021. u 09:24.
Disco je offline   Reply With Quote