Citiraj:
Autor Sinac
Bubba, odmah te na početku molim da prestaneš pisati gluposti i nametati svoj stav kao jedini mogući jer tvoj stav niti je Bogom dan niti je ispravan.
|
Budi Bog s tobom.
Citiraj:
Po tvom mišljenju je znači sasvim moguće imati poduzeće s jednim poslovnim računalom, a u isto vrijeme 5, 10 ili 20 privatnih računala.
|
Ne radi se o misljenju, radi se o zivotnim faktama. Imas trgovacko drustvo, trgovacko drustvo ima svoj poslovni prostor (privatno vlasnistvo), trgovacko drustvo ima u poslovnim knjigama zavedeno _n_ racunala s _m_ potrebnih racuna za softverske licencije, i da ti se posluzim rijecima velikog Tina Ujevica - sta te boli kurac tko meni sjedi u mojem trgovackom drustvu i njegovom poslovnom prostoru sa cimegod.
Zato, prirodno, postoje procedure, koje imaju smisla. Popis zaposlenika, popis radnih vremena, popis trenutno ubiljezenih zaposlenika u poslovnom prostoru temeljem tog radnog vremena, popis imovine drustva s odgovarajucim licencijama koja sadrzi relevantne serijske brojeve, i vjerojatno jos sijaset suvislo-smislene dokumentacije koja je potrebna za cinjenicno utvrdjivanje stanja.
Tesko.
Citiraj:
da će ti inspekcija legalnosti softvera isti tren završiti poreznim nadzorom
|
Cekaj, uletava Drzavni inspektorat i onda, osim ovih ovlasti koje nema ni CIA, odrade usput i porezni nadzor. Nad cime, privatnim racunalima zaposlenika?
Citiraj:
gdje će vlasnik poduzeća morati objasniti
|
Vlasnik ce morati objasniti? A bogec moj dobri...
Zamisljam, doduse, uleti inspekcija u neki d.d. Jos da je odradjen IPO, Bog da ih vidi. I sad Drzavni inspektorat pored svih ovih ovlasti koje nema, po hitnom postupku, ad hoc, postroji sve dionicare, lampa u gubicu, good cop - bad cop shemice, i ajmo fino braco nema zajebancije, da objasnite zasto Žitomira iz kadrovske ima na privatnom laptopu piracki Dizer racun i pusta Šabana, Jašara, Cecu, Zlatu Petrović, Zoricu Brunclik, Lepu Lukić, Miroslava Ilića, Tomu Zdravkovića, Draganu Mirković, Nihada Kantića Šiketa, Semira Cerića Koketa, Sinana Sakića, Hasana Dudića, Halida - Muslimovića i Bešlića, tak jasno, uvijek poslje pauze Kemiša (Bog mu daj duši dobro), Rođu Raičevića, Čipija, Šekija, Maju Marijanu, Kebu, Rokija Rodića, Lepu Brenu, Ekstra Nenu, Lepu Lanu, Cakanu, Bekija Bekića, Super Snekija, Mitra Mirić, Miru Škorića... I naravno - Džeja!
Citiraj:
što točno privatna računala rade unutar poslovnog prostora poduzeća, kako je to regulirano kroz dokumente i hrpu detalja vezano za plaćanje troškova poduzeća, tipa potrošnja el. energije koja je potrošena kroz rad privatnih računala pa plaćena novcem poduzeća, i na kraju će opet završiti nadzorom legalnosti softvera jer će vlasnik poduzeća u jednom trenu izlanuti da se koriste ta računala u poslovne svrhe.
|
RTL 2.
Dakle, idemo jos jednom. Ja sjedim kod tebe, u tvom uredu, uredu direktora Swapa d.o.o. Pijemo Hennessy XO, pusimo Fuente Opus X, kurac nas boli, narod nas voli, fuckamo na devojke, kad eto ti vraga, kroz odjak se od cumura crn spusca Mosad agent Drzavnog inspektorata. Ja jos uvijek slobodna osoba, u slobodnoj drzavi, s ustavom zagarantiranim pravima, imam piratiziran DOS i, tak jasno, na njemu Corel Venturu, prelamam manifesto "Sinac, swap i Drzavni inspektorat - mit o Blajburgu 101", kada mi na pravdu Boga krav maga potezom uceraju stik u laptop. Moj laptop. Privatni laptop. Ja ga drzim u rukama. Veze s tobom nemam.
RTL 2.
Nego, ajde pitaj kolegu, jel KGB Drzavnog inspektorata legitimira ljude? I kada ih legitimira, trazi li od poslodavca ugovore o radu? Ili, onako, cisto dodju, zateknu stanje, opale par rafala (puskovnih, ne ovih miljardu + PDV sto su letili neki dan), svi se bace na pod a oni volsebno stikom po svemu do cega oko seze.
Citiraj:
U suprotnom će platiti kaznu jer je s poslovnog računa plaćao el. energiju za rad privatnih računala
|
A kaj ako su na baterijama? I znaci nista od punjenja privatnog mobitela u preduzece, ccc... Kako bi se sitni kurvarcici nasladili od struje za djabe! Utrcava Spezialeinsatzkommando Drzavnog inspektorata i zalijepi miljun kuna kazne jer si natocio tih 10W/h u Ajfon, sunce ti kalajsano prevarancko!
Citiraj:
U kafani/birtiji/restoranu razlikuju se računala gostiju (koji su na javnom mjestu, makar je to javno mjesto privatno vlasništvo poduzeća/obrtnika) i računala zaposlenika.
|
Cekaj, kafana je javno mjesto u privatnom vlasnistvu? Zanimljiv koncept.
Citiraj:
Isto tako blagajna se nalazi iza šanka/pulta pa je jednako tako privatni laptop konobara koji taj tren plaća nešto na sportskoj kladionici iza šanka/pulta podložan inspekcijskom nadzoru.
|
Temeljem istog onog zakona o prijekom sudstvu?
Citiraj:
Ne pada mi na pamet kopati po zakonu o zaštiti autorskih prava niti tražiti pravilnik inspekcijskog nadzora
|
Aha. RTL 2.
Citiraj:
Za ostale kolege, evo dva linka u kojima ima malo bolje opisano nekih detalja koji se ovdje kroz raspravu protežu, od načina kontrole softvera do toga što ljudi konkretno zaborave na računalima, a podpadne pod nelegalni softver:
|
Ja mislio narodne novine, kad ono dva predpotopna i vrlo vjerojatno zastarjela linka. Majstorski, nema sto!
Sumarno, prica se svela na "kolegu" i "necu ti ja traziti zakone, evo ti dva random linka iz predhistorije". Iako nevjerojatno, jace od swapa.