View Single Post
Staro 25.11.2021., 18:21   #6468
Trekkie4
Guest

Dosta novosti sa moje strane, pa najbolje da krenem redom...

Napokon sam se pozabavio i sa 486-icom, zamijenio dvije VLB kartice (Super I/O kontroler, VGA) za jednu koja ima obje funkcija na jednoj kartici. Sama kartica je došla bez jumpera - iz nekog razloga netko ih je sve poskidao, ali kad sam je posložio po uputama, 486ica je POSTala bez problema

Disk je nažalost pun bad sectora i budem ga trebao zamijeniti ... ali to je već neka druga priča, i nema veze sa kontrolerom.

Skupljam već godinama jumpere sa starih i neispravnih matičnih, i uvijek sam mislio da mi jednog dana budu poslužili ... i tko bi rekao, bio sam potpuno u pravu U stvari, napravio sam "color code" konfiguraciju, kako bi mi danas-sutra bilo eventualno lakše promijeniti postavke ili ugasiti određene dijelove za slučaj da bude potrebno. Pa tako imamo:

1) crno (generalne postavke COM & LPT kontrolera, IRQ za VGA)
2) plavo (Floppy & HDD kontroleri)
3) crveno (Serial & Parallel portovi)
4) žuto (VGA)

A imam i jednu objavu. Naime, kako sam nekima od vas već napomenuo, imam privatnih briga ovih dana, pa je tako došao i taj dan da se povučem na nekih mjesec, mjesec i pol, i to od sljedećeg tjedna. Možda provjerim forum sa vremena na vrijeme, ali sigurno da ne budem sudjelovao u većim planovima i poslovima.
  Reply With Quote