View Single Post
Staro 23.11.2021., 05:55   #235
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
A čuj ako bi bilo tako praktično nema konkurencije u tom cjenovnom rangu... No jedno su najave i MSRP, a drugo stvarnost tržišta...

Također mnogi će biti skeptični oko intelovih drivera, pogotovo support u "starijim" igrama
Starije, ali stvarno starije igre rade normalno out of the box samo sa nV driverima, već sam spomenuo kako je to i emulatori jedan od razloga zašto plaćam porez na jaknu. Za primjer, već sam pisao negdje, neki dan sam se pošteno posexao da upogonim Star Trek Elite Force 1 i 2 da idu glatko na intle integruši. To su quake 3 engine igre, i npr na Radeonima treba .exe od igre preimenovat u quake3.exe, dok kod Intela nije ni to upalilo. Ali na sreću postoje grafiččki modovi za oba nastavka, i tek kada sam njih instalirao, a logika mi kaže da ne opterećuje dodatno tako slabu grafu...su igre išle u glatkih 60 FPS-a. Na nV rade glatko bez ikakvog čačkanja. Eto samo primjer.
OK, ti Intelovi driveri imaju neku čudnu shemu kada laptop radi na bateriji, ako se stavi na mislim optimized, izgleda da ih vsynca na 48hz, ali i to sam isključio pa nije pomoglo, samo modovi koji najvj mijenjaju OGL verziju.
A o emulatorima da ne pričam, hrpa ih ima odmah upozorenje da na Intelu uopće na rade, sa uputama što treba izmajmunirat na Radeonima da se dobiju bolji rezultati.
Meni je ovo bitna stavka. Ali Intel je velika firma, i ako ulože u R&D drivera, mogli bi biti opaki igrači.
Moore's law je nešto i pričao o tome, da zapravo još nisu pustili grafe u prodaju jer rade punom parom na driverima.