Citiraj:
Autor Warrior
Može li mi netko pojasniti čemu sve te kemije i zašto ne ostaviti defaultne postavke?
Pitam jer me interesira gubim li nešto što koristim defaultne HT postavke? Zašto bih uopće mijenjao DNS postavke, čemu ta potreba?
Također, čemu potreba za kupnjom novog boljeg rutera, što time dobivam kada sada imam 10-tke uređaja spojeno i rade bez problema?
Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk
|
ovo dokazuje da si basic korisnik kojemu je dovoljno to šta ima.
ako maknemo sa strane samu (ne)kvalitetu samog routera (neće pokrit 100 kvadrata stana, npr) , tu su i njegovi softverski limiti i na kraju krajeva činjenica da HT s njime radi štagod želi, uključivo random resetiranja na default zbog čega iole naprednija ekipa popizdi i zaželi ga žvajznut u zid. fino makneš ga iz priče i imaš stabilan net u onolikoj mjeri koliko može bit stabilan zbog drugih faktora.
jedan od tih drugih faktora je HT-ov DNS server. HR providerima se voli raspast dns server, s vremena na vrijeme, pa net koji bi i mogao raditi - ne radi jer ti router koristi njhov dns koji je eto umro. to se google-u neće desit, tako da je njihov 8.8.8.8 prvi izbor većini.
voli se raspast i acs server, pa si par dana bez neta jer router nema odakle pokupiti konfiguraciju nakon reseta. to se npr desilo nakon potresa u zagrebu, pa je tjedan dana bilo mrtvilo svima kojima se router resetirao i onda nije imao odakle povuć konfiguraciju.
imaa toga još, ali čim pitaš očito te ne tangira