View Single Post
Staro 22.11.2021., 14:53   #1
gaggo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2009
Bug/Spider u ekranu Philips 65PUS6754/12

Bok,
isprike moderatorima unapriejd ako sam fulao temu, malo je rubno PC HW problem, jer se ova telka dosad koristila kao monitor pa je ono, 50/50.

Sto se tice problema, dosta je jasan, uspio mi se zavuci pauk u ekran, skinuo sam tv sa zida, okretao ga na sve strane, uzeo usisivac i pokusao usisati sa svih strana gdje sam vidio rupe za zrak, ali uzalud.
Iduci korak bi mi bio rastaviti ga rucno i probati doci malo blize tome dijelu, pa mi trebaju iskustva ekipe koja je mozda rastavljala ovakvu telku, koliko je tesko, komplicirano? imate li neki drugi savjet sta i kako? I postoji li neki service manual? pokusao sam gledati ovak na netu, ali jedino sto sam nasao je user manual, koji nema informacije o rastavljanju.
Probat cu jos danas sa kompresiranim zrakom, ako upali, no nekako sumnjam da bude.

Crna tocka se dosta primjecuje na bijelim i svjetlim podlogama, ovak na tamnim bas i ne, ali cim ju jednom vidite, vidjet cete ju stalno. Telka je jos pod garancijom, ali iz iskustva u Lenovu, ovo se gleda kao CID, tak da ni ne pokusavam reklamirati.

Evo i slika lokacije:
https://imgur.com/a/VfUrOqh
gaggo je offline   Reply With Quote