View Single Post
Staro 09.02.2006., 19:42   #10
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by sick_boy
Solaris se sve više gura na x86 arhitekturu. Toliko se gura da Sun lagano počinje nuditi AMD-ove 64-bitne procesore u nekim svojim sistemima. OK, nikad to neće biti Sparc (osobito ako uzmemo u obzir UltraSPARC T1 aka Niagara sustave, te nasljednike), ali govorimo o totalno različitim primjenama.
PC server sa Solarisom kojeg prodaju Sun nece kupiti apsolutno nitko. Zna se tko su ovdje glavni igraci i sto se manje vise vrti po picekima.

Citiraj:
Solaris 10, te Open Solaris kao uvertira 11-ici je sve samo ne Slowaris na x86-icama. Jede bilo kakav BSD za doručak. A tek kad dođe ZFS...
Da jebe bilo kakav BSD za dorucak, grdno si se prevario. Ja jos nigdje nisam vidio da netko intrinsicno trosi PC sa Solarisom. Niti vjerujem da hocu, u skoroj buducnosti, jer za to razloga apsolutno nema. Solaris je operativni sustav sa specificnim spektrom primjena i tu je neprikosloveni car. Sun ima tri i pol servera, i to vjerojatno reda radi, da ipak ne ispadne kako se Solaris nema na cemu vrtiti.

Citiraj:
Što se ostalih platformi tiče - who gives a fck. Apple ionako prelazi na x86, a Linux bi mogao završiti na embeeded tržištu, sve mi se čini.
Ovakvim izljevima se diskreditiras kao ozbiljan sugovornik. To sto Apple prelazi na x86 ne znaci apsolutno nista. Ponajmanje to da je x86 iole vrijedna arhitektura.

Citiraj:
Update: Evo, Solaris je portan i na PowerPC. Detalji: Polaris
Slatko, no bas siguran koliko je pametan potez bio otkrivanje Solarisova koda. Sun se, IMNSHO, malo preracunao i krenuo grlom u jagode, osokoljen IBM vs. SCO sporovima oko AIX-a i pokusaja pridobivanja novih musterija. Osobno, imam averziju da bi, u nekakvoj skoroj buducnosti, glavni serveri u 90% banaka na svijetu imali OS ciji je kod dostupan svakom od 6 i kusur miljardi stanovnika na svijetu.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline