Citiraj:
Originally posted by sick_boy
Solaris se sve više gura na x86 arhitekturu. Toliko se gura da Sun lagano počinje nuditi AMD-ove 64-bitne procesore u nekim svojim sistemima. OK, nikad to neće biti Sparc (osobito ako uzmemo u obzir UltraSPARC T1 aka Niagara sustave, te nasljednike), ali govorimo o totalno različitim primjenama.
|
PC server sa Solarisom kojeg prodaju Sun nece kupiti apsolutno nitko. Zna se tko su ovdje glavni igraci i sto se manje vise vrti po picekima.
Citiraj:
Solaris 10, te Open Solaris kao uvertira 11-ici je sve samo ne Slowaris na x86-icama. Jede bilo kakav BSD za doručak. A tek kad dođe ZFS...
|
Da jebe bilo kakav BSD za dorucak, grdno si se prevario. Ja jos nigdje nisam vidio da netko intrinsicno trosi PC sa Solarisom. Niti vjerujem da hocu, u skoroj buducnosti, jer za to razloga apsolutno nema. Solaris je operativni sustav sa specificnim spektrom primjena i tu je neprikosloveni car. Sun ima tri i pol servera, i to vjerojatno reda radi, da ipak ne ispadne kako se Solaris nema na cemu vrtiti.
Citiraj:
Što se ostalih platformi tiče - who gives a fck. Apple ionako prelazi na x86, a Linux bi mogao završiti na embeeded tržištu, sve mi se čini.
|
Ovakvim izljevima se diskreditiras kao ozbiljan sugovornik. To sto Apple prelazi na x86 ne znaci apsolutno nista. Ponajmanje to da je x86 iole vrijedna arhitektura.
Citiraj:
Update: Evo, Solaris je portan i na PowerPC. Detalji: Polaris
|
Slatko, no bas siguran koliko je pametan potez bio otkrivanje Solarisova koda. Sun se, IMNSHO, malo preracunao i krenuo grlom u jagode, osokoljen IBM vs. SCO sporovima oko AIX-a i pokusaja pridobivanja novih musterija. Osobno, imam averziju da bi, u nekakvoj skoroj buducnosti, glavni serveri u 90% banaka na svijetu imali OS ciji je kod dostupan svakom od 6 i kusur miljardi stanovnika na svijetu.