14.03.2003., 23:42
|
|
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Isplativost 9500@9800 softmod
Citiraj:
Originally posted by MasterX
Evo ovako stovana publiko
Da se predstavim, ja sam gospodar nepoznatih brojki , ili MasterX, zovite me kako hocete...
Kupio sam (preko jedne kombinacije ) Sapphire ATi Radeon 9500 128mb agp (non-pro) kod jednog zagrebackog dobavljaca informaticke opreme sa kojim vec dugo suradjujem(o)... Ova kartica se ispostavila kao PRAVI BEST BUY... u pocetku sam imao problema sa artefaktima, to je bio prvi model, nazvao sam servis i posto poznajem iz vidjenja sefa servisa zamolio ga da mi donese sve atiejeve 9500 128mb kartice na skladistu... na kompjuteru su vec bili instalirani modani driveri (doduse catalyst 3.1 i 9700mod) prva koju sam probao proradila je BEZ GRESKE... poanta moje prve kartice je u tome, da kad enable-ate jos 4 pipelinea onda se na ekranu javljaju tockice, (raznih boja) sto u 2du nije strasno (nema ih puno) ali u 3du smeta (u svjetlim scenema) u tamnim je mnogo manje primetno... kada sam zamjenio karticu, sve je bilo isto samo nisam viseo imao tockice po ekranu... to isto mozete uciniti i iskljucivanjem HYPERZa i FASTZa, ali ovako je bolje, ovo je ipak kartica koja SAVRSENO RADI... dosad je radila kao 9700 ati, s tim da ima L shaped memoriju za razliku od novog 8500 128mb (nopro) koji se nemoze tweakati zbog 128bitnog memorijskog busa) on ima memoriju u jednoj liniji... ovaj moj ati ima memoriju u obliku slova L 4x 16mb sa gornje i 4x16 mb sa donje strane, odnosno 64 gore, 64 dolje, ukupno 128mb...
sa novim atijevim driverima, catalyst 3.2 na www.maxdownloads.com/~ian/wizzard/ postoji novi patch za pretvaranje redeona 9500 na 9800 koji meni kao sto vidite radi SAVRSENO... kartica koja dodje cca 1700kn sa pdv-om sada je potpuno ista kao i kartica koja dodje cca3000kn (9800)...
gpu bez problema radi na taktu 9700pro, samo trebam jos probati clockati memoriju od graficke kartice koja je 3,3ns, sljedeca stvar koju mislim napraviti je hardware-ski modati moj 9500 u 9700 (9800) koji bi flashanjem novog biosa (od 9700 ili 9800) rjesio se modanja drivera, nije to neki problem jedan file delete, drugi copy, i to je to, ali opet, mene veseli kada samo instaliram drivere i oni prepoznaju moju 9800 karticu
onaj koji nabavlja novu graficku karticu, treba dobro razmisliti o ovoj soluciji buduci da je malo skuplja ali DEFINITIVNO ISPLATIVA...
eto, mislim da je ovo dovoljno za moj prvi post, ako nekoga nesto zanima, neka vice, odgovoricu na vasa pitanja....
ps Black Dragon, mi je susjed/prijatelj, kao i CatKiller... oni su vjerno pratili moj put kako napraviti change ELSA ERAZOR 3 PRO ViVo (TNT2 PRO) za ATia 9500 128mb
sretno
cao
|
Prvo da ti zaželim dobrodošlicu na fanATIc forumu!!
Normalno drago mi je kaj ti je mod proradio to zaista veseli.
A naravno ne bih ja bio ja kad ne bih imao par pitanja i komentara za tebe.
Zanima me koje je boje pcb na tvojoj kartici?? Bez obzira na smještaj memorije to ne mora značit da je bus 256 bit. Dakle prva revizija Saphirre 9500 non pro 128 mb imala je klasični reference atijev u biti 9700 crveni pcb. Rev 1 Saphirre 128 9500 non pro ima crni pcb i 128 bus. Dakle ak ti je pcb na kartici crven pravi si srećković i dobio si 9700. U drugom slučaju modanjem si dobio još 4 pajplajna dakle u biti 9500 pro.
Po meni ta kartica se nikako ne može pretvorit u 9800 bez obzira na sve jer 9800 podržava u samom čipu neke stvari kaj R 300 ne podržava. A nekakvo ubrzanje si mogao dobit i na osnovi novih drajvera.
Po meni najbolje ti je ostavit karticu ovak kak ti sad radi jer bilo kakvim drugim flešanjem i modanjem možeš samo usrat stvar a čak i da uspiješ nećeš dobiti još bogzna kak veće performanse.
Dakle uživaj u onom kaj imaš
Baj d vej 1700 kn je puno previše za 9500 non pro karticu bez obzira na sve.
|
|
|