View Single Post
Staro 17.11.2021., 11:53   #7993
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Velicina ekrana je subjektivna stvar, ja se sjecam doba kad je ekran 7'' bio tablet a ja bi preferira nesto di sa palcem mozes dohvatit rub ekrana
Slozio bi se za software, xiaomi je govno i sve je bolje od njih. Zena ima Mi Note 10 Pro(ne redmi nego "flagship" Mi), camera oriented mob skroz na skorz a niti aplikacija za kameru mu ne radi kako treba. Cim se upali, kamera je van fokusa, i moras mahat mobitelom ko manijak da se fokus normalizira, na touch ne radi, a isto tako jako cesto i kad uhvati fokus, neda ti da uslikaš jer botun ne radi, moraš izać i uć iz camera aplikacije da telefon proradi. Bug prijavljen prije više od godinu dana, i na forumima se piše. Do they care?
Od updatea još gore, prije njega samo botun nekad nije radio i updateali smo ga u nadi da ce to popravit kameru, jos gore na kraju. Znači mob orijentiran na fotografiju, pa jbm napravi bar tu aplikaciju da radi kako spada, ali ne...
Slažem se, definitivno. Ni ja ne volim cigle od mobitela, no danas si praktički prisiljen uzeti velik mobitel jer generalna populacija preferira veće modele pa OEM-i stavljaju najbolje komponente samo u velike modele. Apple bi tu valjda bio iznimka...

Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Meni odgovara sto veci ekran, sad sam vec dignuo budget na 350 eura. Gledam da kupim 5g i kao sto coconut kaze da ima ovaj najnoviji RAM. Neznam jel ovaj kimovil page dobar ili gdje mogu pretrazit te mobitele po tim parametrima. Znaci da nebude stariji od 1g, da ima LAPDDR5, 6gb+, i da je 5g ak se vec kupuje...

Na kimovil mi izbacio samo XIAOMIE i Motorolu

Mozda da se pregrize taj software jer evo ja imam note 6 pro i nisam nesto primjetio neke probleme s softwerom, ali dobro taj je 3 godine star mob pa je onda mozda bilo sve u redu. Inace najbolje mi izgleda opet Pocco ali sad F3, jeftin je a ima sve ovo gore navedeno, ali sad me muci taj softwer koji ste spomenuli, jel ima neki u tom cjenovnom ranku i da ima ovo gore spomenuto, LAPDDR5, 5g, 6gb+ RAM
Misliš na LPDDR5 Ram... Gle, sve su to bitne stavke ali mislim da je software itekako bitniji od svakog pojedinog komada hardwarea poput Rama koji je za neznam koliko milisekundi brži od starijeg modela i sl... Uglavnom radi se o minornim stvarima koje korisnik sigurno neće primijetiti u svakodnevnom radu, pogotovo ako nisi navikao na flagship performanse... Na kraju krajeva ti kao korisnik imaš direktnu interakciju sa UI-em tj. softwareom jednog mobitela i ako isti odrađuje kvalitetan posao bit ćeš zadovoljniji 10x nego da je isti brži za 10ms a svako malo primjetiš bugove, rušenje, nedostatke i sl.
Ako preferiraš Xiaomi, valjda imaš svoje razloge i nitko te neće nagovarati na nešto drugo, ali objektivno mislim da treba sve izvagati prilikom kupnje. Jednom kad to napraviš (nepristrano), A52s je generalno bolji mobitel, IMO - razloge sam već naveo...

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 17.11.2021. u 12:10.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote