Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.11.2021., 16:08   #57741
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Vodeni klin ovisi najmanje o brandu, mekoći gume i svemu. To je stvarno 90% produkt same šare i širine gume. Ako si to osjetio, onda si se itekako preračunao sa brzinom...
Čak i nisam išao nešto suludo brzo. Ako se ne varam kretao sam se oko 80 km/h po ljubljanskoj. Velim ti baš me neugodno iznenadila guma.

Prije sam koristio samo continental ljeto i continental zima te takvih iznenađenja nisam imao.

Citiraj:
Pregrijavanje cjelogodišnje po ljetu ? A zimske na +30 u 4. ili 5. mjesecu je super kad ti zakon nalaže da je moraš imati? Gubljenje svojstva nakon par godina ? Sve je isto, neke gume više neke manje. Ne brand, doslovno pojedina guma od istog branda izgubi perfomanse, druga ne. A kamoli među brandovima.
Nije mi baš usporediva situacija vožnje zimske gume po nešto toplijem vremenu u to nešto kratko vremena i vožnja cjelogodišnje gume ljeti na +35 (temperatura zraka), a asfalta boga pitaj....

Citiraj:
Jebote, sad više ne gledam uopće da se vratim nazad na zimsko-ljetni set i mislim si gdje mi je bila pamet zafrkavati se sa vulkanizerima, čuvanjem guma u idealnom položaju, namazane najboljim kremama i glicerinom i vazelinom...
Ništa nikad ne mažem. Gume su na stalku i ne diraju jedna drugu. Za sada nikada nikakvih problema po tom pitanju. Vulkanizer 100kn godišnje i nije neka drama ok jasno ima i troška dodatnih seta felgi i guma ali felge su jednokratan trošak, a gume su na pet godina trajanja isto smiješno malo novaca.

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 16.11.2021. u 16:21.
Hamm je offline   Reply With Quote